Пєсков зруйнував надії сепаратистів, прокоментувавши можливість прийняття «ЛДНР» до складу РФ
17.03.2017 14:24

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не розглядає сценарій можливості приєднання до території Росії тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це він заявив під час розмови з журналістами у п’ятницю, 17-го березня, пише український «Інтерфакс», передає replyua.net.

«Ви вже знаєте, що навколо цього питання струмують різні розмови. Також ви вже неодноразово чули заяви про бажання представників Донбасу приєднатися до Росії. Але на сьогоднішній день ми не розглядаємо ніякого ймовірного сценарію з цього питання», - зауважив Пєсков. В той самий час путінський представник наголосив, що це не означає, що «відрізане від світу мільйонне населення повинно існувати без ніякої допомоги». «Цим людям вкрай необхідна гуманітарна допомога, якою Росія їх періодично забезпечує», сказав Пєсков.

При цьому, відповідаючи на запитання, чи не збираються у Москві відмовлятися від указу щодо визнання «документів» ОРДЛО на території Росії, прес-секретар Путіна сказав: «Звичайно, що ні. Це вимушений захід. Приймаючи таке рішення, російська влада керувалася виключно гуманітарними міркуваннями та думала про знедолених людей».