Львів готується до епідемій: школярам – канікули,  вулицям – дезінфекцію. ВІДЕО
20.03.2017 22:17

20 березня Львівська міська рада оприлюднила лист Державної продовольчо-споживчої служби, в якому мера закликають до негайної протидії сміттєвій загрозі. Деякі пропозиції з цього документу озвучив на прес-конференції Серій Бабак, голова департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Ulvovi.info розгляне весь перелік невідкладних заходів, які можуть бути впроваджені у місті вже завтра.

Актуальна ситуація є такою: близько третини із 1237 сміттєвих майданчиків Львова переповнені. Строкатий натюрморт із неприємним запахом прикрашає не тільки вулиці і двори, але й території громадських установ, зокрема, медичних закладів. До побутових відходів додається ще й негабаритне сміття, зібране під час толоки. Тиждень, що розпочався мокрим снігом, обіцяє львів’янам дощові плюс 16-18 вже після середи. Епідеміологи б’ють на сполох, нагадуючи про існування інфекцій, які досі траплялись вряди-годи, а сьогодні можуть стати поширеною реальністю.

Отже, що пропонує А. Садовому Держпродспоживслужба? По-перше, припинити навчання у навчально-виховних закладах Львова. Це означає, що у школярів та вихованців садочків розпочнуться канікули, які триватимуть аж до вивезення ТВП за межі міста. По-друге – здійснити позапланову дезінфекцію всіх сміттєвих майданчиків Львова. По-третє – рекомендувати медзакладам, де перебувають інфекційні хворі, ефективно знезаражувати стічні води. А також підготуватись до поступлення більшої кількості пацієнтів з кишковими інфекціями: підготувати експрес-тести для діагностики, достатню кількість посуду і постелі. По-четверте – провести дератизацію з метою знищення гризунів. І врешті – роз’яснити населенню основні правила побутової поведінки в умовах санітарно-епідеміологічної небезпеки.