Эксперт вважає, що Гройсман в авторитеті може побороти Порошенко
18.04.2017 16:41

Президент Петро Порошенко втратив авторитет, і зараз, після того, коли за прем'єр-міністра Володимира Гройсмана заступився «Народний фронт», він втратив і силу. Про це InfoResist заявив політолог Віктор Небоженко, передає replyua.net.

«Це основна формула, це дуже важливо. Насправді нічого не відбувається після, але ось після телерейтингу і так далі у Петра Порошенка був «Народний фронт», але «Народний фронт» раптом почав голосувати за Гройсмана. І тут виявляється, що президент України не володіє власним господарством, він як би і власник України, а з іншого боку, як би і не може нічого зробити і у Верховній Раді, тому що там дуже сильна фракція «Народного фронту» і не може щось зробити самостійно. Це дуже важливо », - сказав він. Як зазначив політолог, у «Народного фронту» дуже багато депутатів, які голосують.

«Ці депутати проголосували за Гройсмана, це вперше з 91 року, коли фракція, яка вступила в союз з президентом, раптом каже:« А нам Гройсман теж подобається і нехай він залишається ».

А він політик молодий, недосвідчений і він не розуміє всіх мінусів і плюсів своєї поведінки, але він каже: «Я залишаюся». Насправді зараз дуже нетрадиційна для України ситуація, всі крадуть, всі міністри думають тільки про гроші, президент думає, як стати з мільярдера мультимільярдером. Ніколи такого не було, щоб фракція, яка володіла десятьма міністрами в Кабміні, на 50 відсотків контролює РНБО, яка говорить: «а ми підтримуємо не те щоб своїм противникам, ми підтримуємо Гройсмана». А Порошенко каже: а кого ви підтримуєте, тут немає особистості, а «НФ» йому каже: є, він ще стане людиною», - розповів він.