Євросоюз має надію: Brexit ще можна скасувати
21.04.2017 15:23

Антоніо Таяні, який очолює Європейський парламент, повідомив, що існує можливість скасування Brexit, якщо після дострокових виборів до британського парламенту, які заплановані на 9 червня поточного року у Великобританії зміниться уряд.

Як передає replyua.net, відповідна заява Таяні була оприлюднена під час його зустрічі з головою британського уряду Терезою Мей. Видання The Guardian процитувало заяву керівника Європарламенту, згідно з якою, у разі виникнення у офіційного Лондону після виборів бажання відкликати заявку щодо виходу з Європейського союзу, всі країни даного геополітичного об’єднання були б лише «за», та і процедура даного процесу дуже чітко прописана.

Ця заява Таяні поставила під сумнів заяви британської влади, згідно з якою після того, як була офіційно запушена процедура Brexit, «зворотного шляху не існує». Голова Європарламенту переконаний, що для скасування виходу офіційного Лондону з ЄС було б достатньо, аби ЄС та Великобританія та Євросоюз прийняли політичне рішення про скасування результатів минулорічного референдуму у Великобританії.

Нагадаємо, що Тереза Мей, глава британського уряду, 18 квітня заявила, що у країні відбудуться дострокові вибори до парламенту.