Куди подівся одіозний дрогобицький фрік Микола Лагодич?

Політичний невдаха, позер, шахрай, антиваксер… Продовжувати можна довго і все одно перелік не буде повним. Скандальний бізнесмен і політик місцевого розливу Микола Лагодич зник з радарів за кілька місяців до повномасштабного вторгнення Росії. Або втік за кордон, або чекає на «визволення». Бо чи можна вважати випадковістю той факт, що останнім дописом Лагодича у Facebook був кліп улюбленого гурту Путіна «Любэ»?

Микола Лагодич народився 28 липня 1971 року в місті Дрогобич Львівської області. Останні роки йому належало кілька фірм, що займалися торгівлею. Власником останнього бізнесу — аптеки — він став в вересні 2022 року. Одним війна, іншим — нові активи. Пробувався Лагодич і в політиці, втім невдало. В 2006 році балотувався до Верховної Ради від вже забутого Блоку Литвина. В 2012 пробував пролізти до парламенту як самовисуванець. Тоді його звинувачували у підкупі виборців. 

Але гроші йому не допомогли — він програв двічі, а потім допоміг програти ще й власному синові. Його звати Артур Лагодич. В 2020 році він був кандидатом-самовисуванцем на пост голови Дрогобицької міської ради. Одіозний батько тоді вирішив розіграти мільйон серед виборців, які підтримають Артура Лагодича. «…Вся молодь (18+), яка підпишеться та зареєструється в друзях і прокоментує свою політичну позицію на сторінках Артур, Віталій (ще один син — ред.), Микола Лагодич і прийде на вибори 25 жовтня — я шляхом випадкової вибірки від БФ «Лагодич і сини» — 1 мільйон грн… Приходь і голосуй за свій мільйон…», — написав він своїй сторінці у Facebook.

Тоді ж він утнув ще один дивний, так би мовити, піар хід. Опублікував фотографію, на якій озброєний пістолетом цілує ноги дружини і матері, як йому здавалося, майбутнього мера Дрогобича. Типове жлобство.

Пістолет не єдина зброя цього регіонального «шоумена». 16 червня 2020 року у центрі Дрогобича, на території колишнього садочка «Журавлик», Микола Лагодич влаштував стрілянину. Його син, вже відомий вам Артур Лагодич, намагався завезти на територію садочку білборди. На той момент старший Лагодич судився за вказану ділянку з іншим місцевим підприємцем. Виник конфлікт і Лагодич не придумав нічого краще, ніж  почати стріляти з рушниці. Слава богу в повітря, а не по людях.

Власне останнім часом сімейка геть маргіналізувалася. Лагодич старший подався у викривачі корупції у міській владі. Записав відео, в якому розповідає як керівництво міста нібито вкрало субвенцію на ремонти шкіл і помстилася йому, Лагодичу, за правду тим, що заборонила організувати концерт і запросити на нього… Скрябіна. Не питайте, як йому б це вдалося, відповість хіба що нарколог. Лагодич молодший вирішив розпочати кар’єру блогера і навіть підпалив (на щось) рожевий «москвич», але продовження цей креатив, на щастя, не мав.

З серпня Артур Лагодич веде instagram-аккаунт типового «інфоцигана» — навчає всьому і одразу. Пікапу, таргетованій рекламі, саморозвитку, стилю та просто хизується «лакшері» життям по-дрогобицьки. Школу з реклами в соціальний мережах Артур відрив разом з братом Віталієм. Тож брати, ймовірно, мешкають в Україні. В цей час старший Лагодич зовсім випарувався. Ймовірно, втік за кордон. Адже, якби залишився в країні, не пропустив нагоду попіаритися на війні і благодійності. З 9 місяців повномасштабної війни від великого патріота Миколи Лагодина ні слова про події в Україні і злочини країни-агресора.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости