Ігор Мірошниченко. Я би порадив Віталію Кличку озирнутися довкола і подивитися, хто його оточує

Про це депутат від ВО «Свобода» розповів інтернет-виданню Новини України — From-UA.

Коментуючи обіцянку Кличка вже в цьому році добудувати метро на Виноградар і відкрити його, Мірошниченко зазначив, що його оточення лишень займається освоєнням бюджету, а мерові «вішають лапшу на вуха» про неіснуючі досягнення.

«Я би порадив Віталію Кличку озирнутися довкола і подивитися, хто його оточує. А його оточують суцільні корупціонери, які, по-перше, його підставляють, а по-друге, не дають можливості виконати хоча б якусь елементарну обіцянку. Тому що коли будують метро на Виноградар, то освоюють кошти не за призначенням, і значну частину тих коштів, які виділені у бюджеті, розкрадають. Коли будують міст на Троещину, то будують його компанії, які наближені до Миколи Тищенка, зокрема чоловіка його сестри Германа Блинова, яка сама нічого не будує, а є прокладкою в освоєнні коштів і залученні підрядників, які працюють за 5 копійок. Коли ми будуємо школи і садочки, то вони у нас виходять в 2-3 рази дорожчі, ніж у Європі. Вони будуються, але значно дорожче. За ці гроші можна було б збудувати значно більше, якби за освоєння цих коштів не бралися соратники Кличка пан Ніпоп і пан Шарій, які навчилися будувати школи по півмільярда і дорожче гривень, хоча ціна тим садочкам 200-300 млн. І відповідно, коли Кличко дає якісь обіцянки, то ті люди, які його оточують і які реально освоюють бюджет, вони йому лапшу на вуха вішають. А потім, коли треба виконати ці обіцянки, вже за ціною не стоять і намагаються вкинути як можна більше грошей», - пояснив він.

Співрозмовник також наголосив на тому, що метро на Виноградар - це своєрідне зобов’язання Кличка перед забудовниками, які працюють у цьому районі.

«Подивиться, у нас відбулося чергове гучне відкриття Пейзажної алеї. Але що нового з'явилося? А нічого, окрім того, що зайвих 130 млн у цьому році виділено на її освоєння. Пейзажну алею треба відкривати, її треба реконструювати, це для туристів, для киян, але можна це робити дешевше. Можна робити прозорі тендери, а не віддавати компаніям, наближеним до свого оточення. Тому насправді метро на Виноградар — це також велика афера, за великим рахунком, тому що воно не було першочерговою потребою, але нині воно вже є такою потребою, адже під це метро там набудували цілу купу житлових комплексів, яких ніколи не існувало. І я думаю, що тепер у Кличка є зобов'язання перед забудовниками — метро на Виноградар. Чи буде добудовано — я не знаю. Кличко говорить, що ми обов'язково щось відкриємо. Фахівці говорять, що в цьому році точно ні. Я думаю, що треба більше вірити фахівцям, які все-таки оцінюють реальні можливості не лише бюджетні, але й фізичні. Але такими темпами, як у нас все реконструюють і будують, я вважаю, що треба вигнати в шию всіх цих підрядників і залучити китайців, які можуть все робити значно швидше і дешевше. Якщо ми не здатні робити це самі, то треба це визнати і віддати ці тендери іноземцям — вони точно зроблять все дешевше і якісніше, а головне — швидше», - підсумував політик.

Як повідомлялося раніше, в Києві планується збільшити плату за проїзд у метрополітені.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости