Сергій Войченко. Коли правоохоронні органи займаються вирішенням особистих матеріальних питань, людям потрібний захист

Сергій Войченко вважає, що уряд, який не хоче озброювати людей, боїться власного народу.

Про це адвокат і кандидат юридичних наук розповів інтернет-виданню Новини України — From-UA.

Коментуючи те, що минулого тижня в Бучі сталася трагедія, де дівчина-підліток вистрелила з пневматичної гвинтівки і застрелила свого однолітка та відповідаючи на питання чи необхідна в Україні легалізація зброї, Войченко сказав, що так і пояснив чому.

«Ви давно дивилися статистику по ДТП? Давайте тоді може заборонимо автомобілі? Ви ж знаєте, якщо людина сяде в автомобіль, вона може на когось наїхати. А ще дитина може взяти автомобіль і наїхати на іншу дитину, а ще задавити котика, песика чи їжачка. Ой, у нас же літній період — давайте спустимо всі водойми? Знаєте, скільки людей тоне у водоймах? А цукор, а сіль — біла смерть! Теж заборонити ? Недаремно кажуть: застав дурня Богу молитися, він і лоб розіб’є і Богу не помолиться. Відповідь на це питання дуже проста. Тільки шахраї підмінюють поняття», - наголосив він.

Адвокат також розповів, що заважає владі легалізувати зброю.

«У державі, в якій правоохоронні органи, окрім як вирішення особистих матеріальних питань, обслуговуванням вузькопартійних інтересів влади нічим не займаються, людям потрібний захист. Якщо держава не здатна захистити громадянина, вона має, принаймні, створити умови, за яких цей громадянин при повній бездіяльності держави зможе себе захистити. У нас поліція веде себе в ситуаціях з самозахистом як повні дурні і шкідники. Якщо вас вбили, то вбивця може вискочити на свободу, а якщо ви вбили вбивцю в себе в будинку, то поліція, як шакали, як стерв'ятники злітаються на ваше тіло і починають його рвати, абсолютно забуваючи, що на вашому місці могли бути і їхні рідні та близькі. І це говорить про нерозвиненість держави», - переконаний співрозмовник.

Він вважає, що поодинокі випадки порушення умов зберігання не можуть бути підставою до зволікання із легалізацією зброї.

«Уряд, який не хоче озброювати людей, боїться власного народу. Якщо ви правитель, який вкладає у свою країну душу, якщо ваша команда не зборище випадкових пройдисвітів і відвертих злодіїв, а це патріоти, це фахівці своєї справи, які розвивають країну, які ведуть її уперед, чи тоді будете ви боятися власного народу? Ні. А те, що такі випадки можуть бути — ну, скажімо так, чи багато ви читаєте, що з мисливської зброї когось застрелили? Ні. Від автомобілів більше шкоди. А поодинокі випадки порушення умов зберігання не можуть бути підставою говорити про те що це тотальна проблема. Вони брикаються. От і все», - резюмує правозахисник.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости