Олег Мусій. Чергова хвиля коронавірусу нас чекає приблизно через два тижні

Українців нещодавно сколихнула новина про те, що нашу країну може охопити новий штам коронавірусу Дельта. Вчені прогнозують новий спалах хвороби на кінець осені. В коментарі From-UA український лікар, громадський діяч, екс-глава Міністерства здоров'я України Олег Мусій розповів чи впорається вітчизняна медична система.

Я думаю, що ніяких особливих заходів вживати не потрібно, тому що це коронавірус як коронавірус, і чотири основні методи захисту, які практикують і рятують наших людей - це носіння маски, дистанція 1,5-2 м, уникання великого скупчення людей, дезінфекція поверхонь, яких ви торкались. Це на 50% забезпечує від зараження вірусом.

Дельта-вірус дійсно приблизно у 1,5 рази контагеозніший і вражає якраз молоде населення, людей 20-річних, плюс-мінус. Тому якихось особливих заходів, я думаю, вживати не потрібно, а потрібно знов сподіватися на себе, а не на державу. Ті епідеміологічні заходи, які не вживала держава при попередніх міністрах, при цьому міністрі точно вживати не буде. Я в це не вірю, тому що людина не відновила основну складову — це санепідслужбу, епідеміологічне розслідування і виявлення вогнища розповсюдження вірусу.

Тому думаю, що чергова хвиля нас чекає приблизно через два тижні — місяць. Треба до цього готуватися і берегти себе і оточуючих, особливо людей старшого віку, які мають хронічні захворювання. Це потрібно для того, щоб уникнути якихось фатальних для них наслідків. Ну і, звісно, хорошим заходом профілактики ускладнень від коронавірусу є щеплення. Тому якщо у вас є бажання і довіра до вакцин, то краще щепитися. Тоді може бути набагато менше проблем під час захворювання.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Мусій
Президент Всеукраїнського лікарського товариства
Поделиться в Facebook
Последние новости