Михайло Волинець. В Україні назріває досить велика енергетична криза

У Львові шахтарі вийшли під стіни ОДА. Вони вимагають виплатити більше 280 млн грн зарплати. В ексклюзивному коментарі From-UA.com голова конфедерації Незалежних профспілок гірників Михайло Волинець розповыв, що по всый Україні шахтарям заборгували 1 млрд 700 млн. гривень зарплатні.

- На даний момент їх запросили на перемовини до ОДА. Зустрічається з ними заступник керівника ОДА. Наприклад, пан Козицький уникає зустрічі з шахтарями. Вони зустрічалися на минулому тижні. Було попереджено, що його не буде, і сьогодні він знов змився з міста. Ситуація по всій країні однакова. Заборгованість по зарплаті складає 1 млрд 700 млн. Ціна на вугілля занижена. Це в січні-лютому, коли в Україну постачалося вугілля за ціною не нижче, ніж 200 доларів, з-за кордону, вугілля з українських шахт забрали по 800 грн, по 1250 грн, і не розрахувалися за нього. Зробили банкрутами, фактично знищили вугільну галузь.

Ми ж йдемо до зими, тому назріває досить велика енергетична криза в Україні. Запаси вугілля зараз на АЕС — 850 тис. тонн, а необхідно до 3 млн, щоб хоча б нормально вступити в зиму. І ціна на газ зросла. Ціна зараз в Амстердамі, в Роттердамі на вугільних складах 131 долар. Українське вугілля забирають споживачі за ціною 1650 грн. Це розграбування державних шахт, і держава про це не думає тому ще всі проблеми попереду, коли почнуться відключення.

Сьогодні не звертають увагу на шахтарів. Прийде вересень, і буде зрозуміло, що тарифи будуть зростати, ціни будуть зростати, електроенергії не буде вистачати, прийдеться звертатися за допомогою до країни-агресора, до режиму Лукашенка.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Михаил Волынец
председатель Конфедерации вольных профсоюзов Украины
Поделиться в Facebook
Последние новости