Олександр Кочетков. Першу функцію "Кримська платформа" вже виконала

Саміт «Кримська платформа» відбувся 23 серпня в Києві. Його відвідали делегати від 46 країн, в тому числі дев'ять президентів. За підсумками саміту було підписано декларацію, в якій учасники засудили «незаконну анексію Криму» і заявили про можливість введення проти Москви нових санкцій. В ексклюзивному коментарі From-UA.com політолог Олександр Кочетков зазначив, що цей саміт уже приніс результат. 

- Результат вже є. Достатньо багато країн приїхали, щоб підтвердили, що Крим є українським, що ніхто нічого не забуває. І питання Криму не закрито. Оце вже потужне нагадування про те, що така проблема існує і всі розуміють , що з юридичної точки зору Крим безумовно український, але Росія грає на тому, щоб зробити різницю між офіційною точкою зору и фактичною. Тобто "Кримська платформа" демонструє, що не тільки юридична точка зору, але і практична співпадає – Крим є українським.

По-друге, дуже жорстке несприйняття цієї платформи саме в Росії. Планується що буде постійно діючий орган, який буде роглядати різні питання, постійно діяти у напрмку повернення Криму або принайні для створення проблем для Росії. Якщо це відбудеться, то це буде перший постійно діючий міжнародний орган, який може звернутися до ООН. Одна справа, коли звертається тільки Україна, друга – коли це буде від 46 країн. Це буде більш вагоміше для різних міжнародних інституцій. Потенційно – це може будет значно дієвим органом. Але першу функцію нагадування та жорсткого тролінгу відносно Росії вона вже виконала.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости