Володимир Цибулько. Про ініціативу, яка б'є по Зеленському

Президент України Володимир Зеленський вдруге з 2019 року скликає членів партії "Слуга народу" на навчальні курси в Трускавці. Слуги народу їдуть до Трускавця на перезавантаження? Або це говорить про старт нової президентської кампанії? From-UA.com запитав думку політолога Володимира Цибулько.

- Президентські навряд чи. Якщо до певного часу буде зроблено кілька таких заходів, тоді можна припускати. Але, в принципі, є проблема різнобою в спічах депутатів, тому треба уніфікувати мовлення депутатів від “Слуги”, знайти спосіб, як розподілити певні сфери, створити спеціалізацію по сферах, призначити головних спікерів по спеціалізаціях і не давати зайвий раз депутатам проявляти свою ініціативу, бо це б'є по Зеленському.

Друге — я думаю, що справді там певний світоглядний тупик, і він пов'язаний з очікуванням масових заворушень, так званих тарифних майданів. І тут дуже важливо, по-перше, перевірити лояльність депутатів, а по-друге, зібрати, щоб вони трималися купи, провести відповідний інститут зверху, а друге — вислухати з низів, бо дуже часто депутати не можуть достукатися до керівництва партії і через це партія втрачає. Очевидно, Зеленський вирішив вислухати своїх депутатів і почути, що твориться на низах.

Замість Монастирського призначений новий голова комітету. Далі керуючий справами ВР, очевидно, це теж одне з рішень. Але швидше за все, що цей великий пакет міністерський вони все-таки хочуть після великих консультацій реалізувати. Тому що є небезпека, що всі кадри, які вони оговорюють, вони або не надто кваліфіковані, або дуже легко пускаються в самостійне плавання, не дивлячись на позицію партії.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости