Борис Кушнирук. Про зростання тарифів на газ

В Україні газопостачальні компанії підняли тарифи на газ для населення. Місячні ціни іноді перевищують 30 гривень за кубометр. Наразі населення поки отримує газ за річною ціною 7,96 грн за кубометр, але занепокоєно зростаннім цін. From-UA.com звернулось за коментарем до економіста Бориса Кушнірука.

- З цим потрібно окремо розбиратися, тому що в реальності на потреби населення “Нафтогаз” продає газ в рази нижче, і в бюджет надійшло б в рази більше коштів, якби вони продавали по реальним цінам, які є. Є можливості поставити для потреб населення газ за фіксованими річними цінами.

Причому потрібно розуміти, що це не повністю ціна 7,96, тому що це без ПДВ і вона ще не включає транспортування облгазам, тобто тим, хто займається розподільчими мережами, це окрема платня. Тому реальна ціна по факту вище, безперечно. Але 30 грн — це точно не для населення. Якщо хтось таку ціну населенню виставляє, то там можна судитися, тому що є чітка позиція, що НАК “Нафтогаз” готовий постачати підприємствам газ для населення по фіксованій ціні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости