Валентин Гладких. "Угода про відкрите небо" нарешті відбулася

Україна і Європейський Союз сьогодні підписали угоду про відкрите небо. Як це вплине на українську авіацію та туризм From-UA.com вирішило запитаті у политолога Валентина Гладких.

- В період пандемії важко буде реалізувати через карантинні обмеження, але причина не в угоді, а в епідеміологічній ситуації. Підписана угода в перспективі відкриє можливості для розвитку українського туризму, причому як виїзного, так і в'їздного. Тобто це другий важливий чинник після безвізу або для реалізації безвізового режиму.

Безумовно, не може бути негативних оцінок. Але в повній мірі не вдасться реалізувати всі можливості в нинішніх епідеміологічних обставинах. Але загалом треба це вітати. Дуже багато років дуже багато зусиль для цього докладали. І дуже добре, що це нарешті відбулося.

Думаю, що українці зможуть дешевше літати. Але ж дешевше не означає даром, бо є хибне уявлення. Якщо хтось думає, що він буде літати бізнес-класом дешево, то так не станеться. Буде літати лоукостами. Але всім буде керувати винятково економічна доцільність, операторів мається на увазі. Тут просто нові можливості, не більше і не менше цього. А як вже вони будуть реалізовуватися, це буде залежати від багатьох чинників.

Якщо дуже коротко сказати, то з цією угодою краще, ніж без цієї угоди, але вона не означає, що це тріумф духу над матерією. Це як безвізовий режим — так, комусь посприяв, але ж хтось їздить, а хтось не їздить. Але ми розуміємо, що це дуже великий крок до культурної, економічної, траспортної євроінтеграції. Тому я дуже оптимістично ставлюся до цього. Треба віддати належне нинішній владі, що вони змогли все-таки дотиснути, в непростих умовах, до речі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Валентин Гладких
політолог, експерт ГО “Слово і Діло”, кандидат філософських наук
Поделиться в Facebook
Последние новости