Віктор Таран. Ціль Лукашенка - легітимізація в очах Заходу

Заява Лукашенка про підтримку Росії у випадку загострення ситуації на Донбасі - це черговий шантаж з боку Лукашенка задля того, щоб з ним могли рахуватися, спілкуватися. Це його намагання легітимізуватися в очах інших держав. Про це в ексклюзивному коментарі From-UA.com повідомив політолог Віктор Таран.

- Це диктатор, який сказав, що його обрали люди, який вважає, що все було законно. І тепер для нього головне лише легітимізація в очах Заходу. Тому такими шантажами він намагається це зробити. І з Україною він діє методом кнута і пряника: тут шантаж, а тут він електрику нам подає.

Починати бойові дій проти України Білорусі нераціонально. Як мінімум, військова машина Білорусі станом на сьогодні не готова психологічно і морально до бойових дій проти України. Якщо росіян останні 20 років постійно Соловйов і Ко накручували, то тут ці речі почалися тільки недавно. От всі ці заяви тривають буквально рік, і суспільство ще не готово до такої інтоксикації до українців.

Бойові дії, які будуть йти з боку Білорусі, вони потрапляють у таку зону — Волинь, Західна Україна — там, де люди заточені патріотично. Якщо росіяни розуміють, що "юго-восток" — це територія, де 50-60% сприймають їх позитивно, це я говорю про Маріуполь чи Одесу, то Західна Україна — це на 90% негативно. Тобто вони потрапляють в умови партизанської війни, і вони до цього точно будуть не готові. Тому це виключно підняття ставок.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Віктор Таран
Український політолог, публіцист, громадський діяч, військовий
Поделиться в Facebook
Последние новости