Віталій Бала. Вашингтон і Москва обмінялися прямими та завуальованими погрозами

Вчора відбулися перемовини Джозефа Байдена та Володимира Путіна. Вашингтон і Москва обмінялися прямими та завуальованими погрозами, підтвердили свої колишні підходи до ситуації навколо України та "домовилися домовлятися" далі. Що з цього приводу думають політологи From-UA.com вирішив запитати у Віталія Бали.

- З моєї точки зору вони для України нічого не принесли, бо, по великому рахунку, ми так і не зрозуміли із офіційних повідомлень, за рахунок чого США зняли пункти з проєкту бюджету стосовно санкцій щодо Північного потоку-2 і державного боргу Росії. Тобто що пообіцяла Росія, чому вони це зняли, чи стосується це України або зовсім інших питань?

Що стосується України, то є заява, що буде далі продовжуватися з цього приводу консультації і перемовини. Тобто я так розумію, що вони по Україні нічого суттєво не вирішили, крім заяви, що якщо буде вторгнення, тоді будуть якісь жорсткі санкції і США підтримують територіальну цілісність України. Тобто ті заяви, які звучали і раніше.

Час покаже, можливо, щось залишилося поза межами уваги. Але мені видається, що той шантаж, який Путін зробив, накопичуючи свої війська біля кордонів України, вдався, і, скоріш за все, вони щось вирішили, хоча насправді вони говорили не так багато, хоча є офіційно 2 години 5 хвилин, але, враховуючи, що були перекладачі — Байден не знає російську, а Путін англійську, вони біля години спілкувались. За цей час вони навряд чи могли щось суттєво вирішити по Україні.

Хоча складається враження, нібито Україна була головною темою їхньої розмови, але мені видається, що вони щось вирішували поза офіційними заявами щодо України. Це один момент. І другий момент, який для нас, м'яко кажучи, сигнал — це те, що так звана формула, що не можна говорити про Україну без України, фактично не працює. І це я вважаю самою більшою проблемою для України. І телефоні розмови Байдена перед тим відеосамітом з Великобританією, Німеччиною, Італією і Францією і зразу після, говорить про узгодження позицій щодо Росії, так і, можливо, щодо позицій, що представити Україні. І це для нас є саме неприємне.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Віталій Бала
директор Агентства моделювання ситуацій
Поделиться в Facebook
Последние новости