Олег Мусій. Надія є, що ця влада одумається і дуже швидко піде у відставку

From-UA.com вирішив разом з експертами підвести підсумки року, що минає, і дізнатися, які ключові події в 2021-му запам'яталися найбільше, а про які взагалі не хочеться згадувати. Екс-голова МОЗ України Олег Мусій розповів, що його вразило найбільше.

- В глобальному світовому розумінні найбільше мене вразило і запам'яталося - це такий загальний світовий наїзд урядів багатьох країн на демократичні свободи людини, які ці уряди сповідували весь час і ставили приклад. Я маю на увазі всілякі обмеження у зв'язку з пандемією, ігнорування прав людини, її здоров'я і життя і власне особистості на догоду якимось невідомим інтересам, чи владним, чи державним. Це мене більше вразило.

В українському розумінні найбільше вразило те, що пред'явили звинувачення Порошенку. Я не очікував, що Зеленський буде на це здатний. Результат, напевно, буде ніякий, але сам факт пред'явлення звинувачень - вже є великим позитивом з виконання Зеленським його обіцянок, яких він практично ніяких не виконав.

В медичному контексті мене найбільше вразив тотальний несправедливий наїзд на медиків, лікарів. Особливо звільнення, абсолютно надумане, спровоковане і підтримане владою, головного інфекційного лікаря Миколаївської обласної Світлани Федорової.

Надія є, що ця влада одумається і дуже швидко піде у відставку. А українці в черговий раз зможуть обирати з надією, що в наступний раз буде краще. Люди, які не справляються зі своїми обов'язками, мають звільнити місце тим, хто, може, спробує, і вдасться йому змінити на краще життя в Україні. Тому що найголовніша наша і влади мета — щоб кожен з нас став жити краще. Для цього необхідно обов'язково перевантажувати владу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Мусій
Президент Всеукраїнського лікарського товариства
Поделиться в Facebook
Последние новости