Віктор Таран. 2021 рік був втрачений для України

Політолог Віктор Таран в ексклюзивному коментарі From-UA.com розповів про свої враження від 2021 року. За його словами це був дуже неоднозначний рік.

- Він задає тренди майбутнього, тому що в цьому році людство вперше за багато десятиліть вирішило розвиватися за кільком протилежними напрямами. З одного боку, ми бачимо, як на днях стартував найбільший в історії людства телескоп, ми бачимо приватні туристичні маршрути, тобто розвивається тема космосу. А з іншого боку, ми бачимо, як людство починає рухатися всередину, в матрицю. Я маю на увазі метавсесвіт, який анонсував Маск. В цьому році почав розвиватися окремий метасвіт, де люди починають купляти ділянки, заводити свої віртуальні аккаунти. І ця пандемія сприяє цьому.

І наступний рік стане визначальним, куди буде рухатися людство. Ера Водолія — нова епоха, нова ера, новий світ. Ми з вами присутні при народженні нового світу. І на цьому фоні всі наші внутрішні українські змагання є абсолютно поза цими трендами. Україна, яка має космічний потенціал колосальний і кіберпотенціал. В Україні існує україно-американська компанія, і зараз Україна цим шляхом йде, але приватним шляхом.

Але на фоні нібито гарного шляху для людства, на фоні того, що ми рухаємось вперед, ми бачимо, що світ загострюється, і ми зайшли, мабуть, в найгострішу кризу світу з часів холодної війни: вихід військ США з Афганістану, загострення на газовому ринку, ми бачимо протистояння США і Китаю, ЄС, який грає у свою гру. І починається відроджуватися Британська імперія — союз, який оголосили Британія, Канада, Австралія, зараз ведуть негласні переговори з Туреччиною, Ізраїлем, країнами Балтії. І Україна зараз має потенціал додатися до цього союзу, ми зараз найбільшу допомогу від цього союзу отримуємо.

І на цьому фоні є США і РФ, які намагаються влізти в цей пул, як ведмідь. Світ дуже цікавий, динамічний, він міняється, а Україна, діюча влада, до цих викликів не готова. В Україні найбільш некомпетентний уряд. США вже втомилися звертатися до Зеленського. Україна програє, рік був втрачений. Дуже сподіваюсь, що будуть зроблені правильні висновки і Україна зможе переформатуватися. Але поки можемо констатувати рекордне падіння рейтингу Зеленського — 45% визнали його розчаруванням року.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Віктор Таран
Український політолог, публіцист, громадський діяч, військовий
Поделиться в Facebook
Последние новости