Володимир Чемерис. В країні багато людей недоїдають

Через зростання цін на продукти харчування в Україні у разі потреби можуть запровадити продуктові картки для найбільш уразливих та незахищених верств населення, повідомив економічний радник президента України Олег Устенко. Правозахисник Володимир Чемерис вважає, що уряд устами радника президента, визнав, що в країні багато людей недоїдають.

- І це результат ринкових реформ, які у нас ведуться вже давно і які приводять до розшарування і зубожіння українців. Тому це, уряду і президенту якимось способом потрібно не допустити соціального вибуху, який у нас може бути не меншим, ніж у Казахстані. Але введення продуктових карток — це означає не те, щоб продукти стали доступнішими для всіх і дешевшими, а це, по суті, дотування приватних виробників, які виробляють продукти. Тобто замість того, щоб врегулювати державою ціни і регулювати державою прибутків цих приватних власників, їх дотують ще з бюджету через людей, які не можуть зараз купити відповідні продукти.

Хоча, звичайно, для людей такий захід може дещо полегшити їхнє життя, але не змінити ситуацію в принципі, оскільки у нас тривають ринкові реформи під диктовку МВФ, у нас проблема недоїдання буде так само стояти. Хочу нагадати, що в США існують подібні речі. Те, що існує дуже багато бідних людей — це родова пляма всієї ринкової системи капіталізму.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Владимир Чемерис
правозащитник, член правления Украинского Хельсинского Союза
Поделиться в Facebook
Последние новости