Олександр Кочетков. Якщо влада хоче інкримінувати Порошенкові держзраду — то це Мінськ-2

Політолог Олександр Кочетков назвав справу Порошенка лицемірним шоу. Про це він заявив в коментарі виданню From-UA.com.

- Те, що ми бачимо, це відверте шоу. Наче у нас немає більш важливіших проблем. Весь світ розповідає про можливу агресію з боку РФ, а ми всією країною і ЗМІ обговорюємо, що Порошенко сказав і який несправедливий Печерський суд, яким він за свого президентства дуже охоче користувався проти політичних опонентів.

Це лицемірне шоу. Треба довести, що він точно свідомо знав, що внаслідок його дій ці гроші, за які начебто закуповували вугілля на неконтрольованих територіях, обов'язково підуть на утримання терористів. От це довести неможливо. Навіть якщо щось інкримінувати, то міністру енергетики певні економічні порушення, а президентові — він же фактично ні за що не відповідає.

Якщо влада хоче інкримінувати Порошенкові держзраду — то це Мінськ-2, це точно та угода, яка суперечить Конституції, точно зменшує український суверенітет. Тут просто треба розглянути цю справу і оголосити вирок. Але за це не беруться, точно як не беруться за те, яким чином Гіркін спокійно вийшов зі Слов'янську і як виник той самий “зелений коридор” під Іловайськом. Це шоу, яке демонструє Порошенко. Раніше Зеленський був фахівцем по шоу, а зараз Порошенко відбирає у нього цю першість.

Стосовно рішення суду. За часів Порошенка якраз його депутати проголосували, що якщо інкримінується стаття “державна зрада”, то може бути один-єдиний варіант — взяття під варту, тобто це СІЗО СБУ. До речі, там окрема камера з холодильником і навіть з телевізором. Це не Лук'янівка, де 48 людей у приміщенні на 4 знаходяться. СІЗО СБУ — це приблизно як пансіонат. Але це Україна і це український суд. Тому може бути прийняте будь-яке рішення. Наприклад, відпустити його на поруки якихось депутатів чи домашній арешт. Але влада з боку ОП вимагає ув'язнення, тобто СІЗО.

Те, що Порошенко переконаний, що йому не загрожує строк, це зрозуміло. Що йому не дуже загрожує конфіскація майна — це теж він майже переконаний. А от тиждень в СІЗО він провести може. А далі у нього погіршиться здоров'я, бо він достатньо хворий, це об'єктивно, і далі під медичним приводом його з СІЗО витягнуть. Будуть міжнародні лікарі і все таке. Тобто все доволі прозоро з наперед відомим сценарієм.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости