Валентин Гладких. ВСУ делает огромный шаг вперед

НАТО готовит план полного перевода украинской армии с постсоветского вооружения на оружие Альянса. Как это укрепит наши позиции на фронте, From-UA узнавал у политолога Валентина Гладких.

- Це дуже допоможе української армії і дуже наблизить нас до перемоги. Але на сьогоднішній день у нас є проблема, тому що, по суті, у нас всі види озброєнь ми успадкували ще від Радянського Союзу, а відповідно, навіть ті країни, які хочуть нам допомагати боєприпасами чи тому подібними речами, чи запчастинами, то вони, по суті, приречені шукати це все серед країн колишніх членів Варшавського договору.

Але ж ми розуміємо, що це або застаріло, або утилізовано, невідомо, в якому стані перебуває. Відповідно, ті види озброєння, яке ми просимо, новітнє, високоякісне, високоточне важке озброєння, по-перше, треба час для того, щоб наші військові його опанували. А по-друге, знов таки, це питання боєприпасів і всього іншого. В цьому контексті, безумовно, так, з одного боку ми, більшою мірою навіть, ніж сьогодні, будемо залежні від поставок озброєння з-за кордону. А з іншого боку, це буде великий крок до модернізації української армії.

Я думаю, що це буде вже просто незворотній процес переходу українських збройних сил на стандарти озброєнь НАТО, якщо так можна сказати. Це може бути викликом для українського військово-промислового комплексу, але ми розуміємо, що зараз в умовах війни це питання другорядне. Зараз основне питання, на чому наголошує керівництво України, це питання постачання озброєнь, важких, високоточних. Тобто це модернізація, бо зараз нам переважно намагаються передати це все сміття і металобрухт, який успадкували від СРСР, який ще десь залишився, а це вже дійсно будуть постачати новітні види озброєнь. Це великий крок вперед, і це можна вважати великим досягненням української дипломатії.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Валентин Гладких
політолог, експерт ГО “Слово і Діло”, кандидат філософських наук
Поделиться в Facebook
Последние новости