Олег Жданов. Ймовірність ракетних ударів зростає

Ймовірність ракетних ударів зростає, і є припущення, що вона може бути високою в даний період часу. Про це в коментарі From-UA повідомив військовий експерт Олег Жданов.

- Тому це суто дипломатична робота. Держдеп попередив своїх громадян негайно покинути зону небезпеки. При цьому посольство залишається на місці і продовжує працювати. Так що це звичайна дипломатична робота, яка відповідає ситуації в Україні.

- Міністр оборони Олексій Рєзніков заявив, що скоро Україні передадуть боєприпаси, які можуть бити на 300 кілометрів. Як це вплине на ситуацію на фронті?

- Будь-яке підсилення збройних сил - це крок до нашої перемоги. Це перше. І друге - наявність таких боєприпасів дає нам набагато більше можливостей щодо вогневого враження противника. Допустимо, ми можемо нанести вогневе враження підводним човнам у той час, коли вони завантажують ракети "Калібр" в Севастопольській бухті, щоб потім не отримати чергову Вінницю, чи Кременчук, чи ще щось. Ми зможемо нанести ураження з'їзду на Кримському мосту, щоб не було підпитки РФ військ і техніки. Ми фактично цими ракетами повністю будемо контролювати нашу територію, яка тимчасово окупована російськими військами.

- Російські війська почали з минулого тижня обстрілювати з "Градів" Нікопольский район, що в Дніпропетровській області. Стріляють з протилежного боку річки, а саме зі сторони Водяного та Енергодару. На вашу думку, чому вони саме зараз почали стріляти, адже Енергодар під окупацією знаходиться з початку березня?

- Це засоби дистанційного впливу. Вони там, де не можуть отримати якусь перемогу на суші звичайними військами, вони одразу везуть засоби дистанційного впливу. І скоріш за все це буде направлено на Кривий Ріг, на іншу сторону Дніпра, і можливо, там треба подивитись на карті, там 100 км дістають вони до Запоріжжя чи не дістануть. Вони розуміють що туди відповідь не прилетить, тому що там Енергодар, атомна станція, але вони можуть наносити удари в будь-якому напрямку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости