Володимир Цибулько. Про відсторонення Венедиктової та Баканова

Президент Володимир Зеленський вчора відсторонив від посад генпрокурора Ірину Венедиктову та голову СБУ Івана Баканова. Чому президент обрав форму відсторонення з посади, а не звернувся до Ради з проханням відправити у відставку обох, From-UA запитав у політолога Володимира Цибулько.

- Я думаю, без тиску західних партнерів тут не обійшлося, тому що по суті ті дві інституції повністю деморализовані і знерухомлені. Під час війни це мають бути дуже мобілізовані, дуже жорсткі і дисципліновані структури, а натомість ми бачимо абсолютну безпорадність, зраду, злодійство, корупцію. Але я скажу, що заміна кадрів не найкраща, тому по суті це виглядає як перемога однієї групи впливу, тобто групи впливу Єрмака, над іншими групами впливу в оточенні Зеленського.

Наприклад Олексій Симоненко (в.о. Генерального прокурора - Ред.) фігурував у доволі скандальних розслідуваннях щодо патріотичного спектру українського. Він якраз був одним з рушіїв абсолютно фальсифікованих справ, і це наводить на думку, що Зеленському опертися, крім як на перевірені кадри колишніх регіоналів, нема на кого. 

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости