Віктор Таран. Війна перейшла в завершальну стадію. Що це значить?

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що війна в Україні перейшла в завершальну стадію. Що це значить, From-UA запитав у політолога Віктора Тарана.

- Коли вони говорять на завершальному етапі, вони мають на увазі, що Україна перехоплює стратегічну ініціативу. Це дуже важливо. Про це говорять, до речі, і російські аналітики, і українські. Завершальний етап російської стратегічної ініціативи. Будь яка війна поділяється, головне - стратегічна ініціатива. Німці тримали ініціативу у 1942 році до Курської дуги, потім до Сталінграда, а потім перехопили наші і відбили. Самий класичний приклад. Той самий приклад, коли США воювали з японцями. Як тільки захопили Соломонові острови, це було перехоплення стратегічної ініціативи.

Що таке стратегічна ініціатива? Тепер інша сторона може атакувати, а друга обороняється. Зараз Україна за рахунок того, що ми знищуємо склади, ми тепер зупиняємо їхню атаку, і тепер ми можемо перехопити стратегічну ініціативу. От у чому нюанс. Але це не означає, що війна закінчиться завтра, післязавтра, через два тижні. Просто тепер ми диктуємо умови. Ми відбили Зміїний, тепер ми можемо контролювати і все інше. 

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Віктор Таран
Український політолог, публіцист, громадський діяч, військовий
Поделиться в Facebook
Последние новости