Віктор Таран. На ЗАЕС потрібно ввести міжнародний контингент

Ескалація навколо атомної станції - це серйозний виклик не тільки для Росії чи України, а й для всього світу. Про це в коментарі From-UA повідомив політолог Віктор Таран.

- Я думаю, що засідання Совбезу ООН відбудеться, то у що це досить гарна комунікаційна площадка, яка дозволить всім учасникам процесу, і Україні, і Росії, і союзникам заявити свою позицію щодо цієї ситуації. А чому його скликають, бо ескалація навколо атомної станції - це серйозний виклик не тільки для Росії чи України, а й для всього світу. Якщо там щось станеться, я нагадаю, що від Енергодару до Ростова-на-Дону, до Росії, по прямій, це 200-270 км, тобто набагато ближче, ніж до Києва.

І в Росії чудово розуміють, що якщо Україна буде атакувати Херсон, все інше, то, відповідно, вони намагаються таким чином шантажувати весь світ, що ми будемо протидіяти. Таким чином вивести рівень шантажу на принципово інший рівень. Як хулігани: похуліганим, але не хочемо нести відповідальність.

Треба йти, треба роз'яснювати свою позицію союзникам, але чи це буде мати результат кінцевий, навряд чи. Який може бути вихід? Вихід може бути дуже простий. Україна разом із союзниками може заявити, щоб на АЕС був введений міжнародний контингент, який би охороняв. Це загально-національна безпека. Це не повинно бути під контролем ні України, ні Росії, тому що це питання міжнародної безпеки, тим більше, що якщо щось станеться, то це піде у Дніпро, потім в Чорне море, потім в Середземне.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Віктор Таран
Український політолог, публіцист, громадський діяч, військовий
Поделиться в Facebook
Последние новости