Віталій Бала. Чи піде Росія війною на Казахстан та Грузію?

Казахстан і Грузія побоюються, що росія піде на них війною після України, повідомляє Die Welt. Чи існує на сьогоднішній день така загроза та чи вистачить у Росії ресурсів після війни в Україні, From-UA дізнавався у політолога Віталія Бали.

- Я думаю, що такий сценарій дуже вірогідний, враховуючи те, що говорять в Росії, що їм треба повертати землі, Грузію, потім говорять, що Казахстан, такої держави не було. Це все вже відбувається. Але після війни з Україною, а я переконаний, що це буде їх поразка, вони навряд будуть кудись йти. Тому Грузія і Казахстан мають займатися укріпленням своєї обороноздатності. Але, я думаю, вони покладаються і дуже переживають за Україну, як тут все відбувається, вони будуть більш спокійно себе почувати і розуміти, що після війни в Україні Росія навряд зможе взагалі на когось нападати.

- Чи визнає Грузія Росію, як країну, яка являється спонсором тероризму?

- Зараз при чинній владі в Грузії вони не будуть це приймати. Це розрив шаблону, коли народ на стороні правди і добра, а влада більш на стороні зла, враховуючи, що це люди, які напряму пов'язані з Іванішвілі, який є акціонером "Газпрому", це щоб ви розуміли, наскільки ця людина пов'язана з Росією.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Віталій Бала
директор Агентства моделювання ситуацій
Поделиться в Facebook
Последние новости