Віталій Бала. США більше не будуть допомагати Україні?

За попередніми підсумками голосування на проміжних виборах до Конгресу США республіканці матимуть більше місць у Палаті представників, ніж демократи. Як це вплине на виділення військової допомоги Україні, From-UA запитав у політолога Віталія Бали.

- Перше — я не думаю, що буде зразу якийсь серйозний розворот, тому що є ще президент Байден і адміністрація. Так, можуть бути якісь проблеми, але серед республіканців є також різні думки стосовно допомоги, і там дійсно є така група, її називають МАГА- make again America grate, тобто знов зробимо Америку великою. Це такі трампісти, які підтримують чисто Трампа, і вони дійсно, коли вели свою передвиборчу кампанію, в питанні війни говорили, що забагато допомагаємо Україні. 
І якщо соціологічне опитування проводять в Штатах, то питання зовнішньої політики і безпеки цікавлять не більше 10%. Тобто внутрішня політика, інфляція, ціни для американців зараз на першому місці, і на цьому республіканці грали, говорячи про те, що дуже велику допомогу даємо. Хоча насправді це не зовсім так, тому що ті, умовно, 70 млрд, які надали американці Україні, це абсолютно ніщо в порівнянні з трильйонами, які вони виплачували борги, починаючи ще за часів Трампа, і зараз насправді от ці виплати і є  результатом цієї інфляції, що там відбувається, а не допомога Україні, але вони це використовували. 
Я дуже сподіваюсь, що все-таки там буде частина тих республіканців, які тверезо дивляться на реалії, і вони так чи інакше, навіть якщо отримують більшість у палаті представників, яка фактично ініціює цю допомогу, потім голосує, а сенат затверджує, що вони все-таки будуть підтримувати демократів, і для України не буде проблем.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Віталій Бала
директор Агентства моделювання ситуацій
Поделиться в Facebook
Последние новости