Віталій Бала. Візит Путіна. Чого чекати від Лукашенка?

Путін демонструє свою активність, бо, по великому рахунку, йому нема куди їздити, він відмовився від щорічної конференції, навіть не буде прийому у Кремлі, тобто треба якось заповнювати інформаційний простір для того, щоб у Росії про щось говорили. Так прокоментував From-UA візит Путіна до Білорусі відомий український політолог Віталій Бала.

- Думаю, що це перша і головна причина саме цього візиту, бо інші моменти, про які вже говорили і наші генерали, що там буде намагання втягнути Лукашенка у війну, все це можна було робити і по телефону, і по відеозвязку. І Лукашенко до нього приїжджав, тому, я думаю, що це в першу чергу така інформаційна складова цього візиту.

Це візуалізація Путіна для російських громадян, щоб телебачення це показувало. Безумовно, вони будуть демонструвати дружбу, союз і будуть обговорювати питання, пов'язані з війною з Україною, в який спосіб Білорусь може чи брати в цьому участь. Фактично вона вже бере, але не формально, тобто все це приховано. І в цьому контексті, я думаю це одна з інформаційних складових для того, щоб наші військові, наше керівництво якраз говорили і думали про те, що може бути Білорусь втягнута.

Тобто мета головна, про це вже неодноразово було сказано, щоб наші сили були тут на кордоні з Білоруссю і їх не можна було б перекинути на схід чи на південь, де вони потрібні. Це також, я думаю, один з варіантів підкреслити те, що вони ніби там планують, значить, треба, щоб наші сили звідти не відходили. Чи будуть вони планувати чи ні, це вже питання до наших військових експертів і розвідників, але з точки зору того, щоб скласти враження, що вони збираються тут щось робити і щоб вони не відводили війська, я думаю, що це одна із задач цього візиту.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Віталій Бала
директор Агентства моделювання ситуацій
Поделиться в Facebook
Последние новости