Олег Жданов. Росія знову планує наступати

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія не полишила наміру проводити наступальні операції. Про це він повідомив у коментарі From-UA.

- На Київ я сумніваюсь, але на Донбасі точно, тому що навряд вони назбирають таку кількість військ для того, щоб наступати на Київ. А от сконцентрувати частину військ на Донбасі і спробувати наступати в Донецькій і Луганській області, це цілком ймовірно.

А потім після цього наше завдання буде стримувати цю спробу наступу і, наносячи військовий розгром на полі бою, виходити на кордони 1991 року. Це й буде перемогою в цій війні, а її закінчення — це питання більш широке.

Чого очікувати від Путіна після поразки? Реакція Путіна буде негативна, він буде намагатися якось її виправити, але, судячи з той реакції, яку дають інші країни, питання застосування ядерної зброї воно малоймовірно. Так можна сказати, тому що всі проти застосування ядерної зброї, особливо країни-партнери, в тому числі і країни-партнери РФ, такі як Індія, Китай.

Відступ російських військ спричинить політичну кризу в Росії. До речі, це одна з цілій цієї війни, стратегічних цілій — спровокувати політичну кризу, коли оточення поставить перед Путіним питання: і що далі, ми програємо війну? І це може спонукати відсунути Путіна від влади. А з новою адміністрацією ми будемо розмовляти вже на наших умовах.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости