Шерше ля фам ГИАМ-2: одесская муза Семена Кривоноса

Семен Кривонос продовжує будівництво вертикальної корупційної структури ДІАМ. Голова ДІАМ віддає перевагу вірним і красивим виконавцям його волі. Це підтвердила і кадрова політика на Одещині, пише "Антикор".

Яскравим її прикладом стала практика прийняття в експлуатацію об’єктів середнього (СС2) та значного (СС3) класу наслідків, до яких належать багатоквартирні будинки, торгово-офісні центри, а також об’єкти промисловості.

Перед прийняттям їх в експлуатацію закон вимагає провести огляд, щоб упевнитися, що роботи закінчені, а об’єкт збудований правильно. Як зазначає "Антикор", за майже пів року роботи ДІАМ перед Семеном Кривоносом постало завдання «із зірочкою»:  як зробити так, щоб потрібні об’єкти оглядали віддані його корупційній величності, а не інспектори, які прийшли працювати чесно, повіривши обіцянкам, що ДІАМ буде працювати по-новому.

Видання пише, що  Семен Кривонос вигадав “рандомне обрання інспекторів”, які будуть проводити огляди. Здавалося б, ідея непогана, але от реалізація – вище за будь-які похвали. Генератором випадкових чисел, відповідальним за випадковий вибір інспекторів, стала не якась там електронна система, а вірна красуня-помічниця Яна Пушкар, яка приховує джерела доходів і при нерегулярній роботі купує нові квартири та автівки, що мало б зацікавити НАЗК.

У кожній області почали з’являтися інспектори, які ходять на огляд лише житлових комплексів, бізнес-центрів та інших привабливих з точки зору корупційної складової об’єктів. При цьому в Одеській області Яна Пушкар як відповідальна за “рандомне” направлення інспекторів,  постійно й абсолютно “випадково” направляє на потрібні огляди головного інспектора будівельного нагляду Вдовиченко Катерину Сергіївну. Дівчина, судячи з усього, не проти за винагороду заплющити очі на будь-які порушення. У справі корупції Катерина, вочевидь, працює без табу, як і Яна Пушкар – готова на все, аби платили, пише видання.

Катерина Вдовиченко виявилася невипадковою людиною у будівельній галузі. Вона тривалий час працювала та пов’язана через бенефіціарів із великою одеською будівельною компанією “Рівʼєра Девелопмент”. І за дивним збігом живе в ЖК, що збудований одним з учасників цієї групи компаній.

Також, за наявною інформацією, бек-офіс Одеського ДІАМ розташований саме на вул. Велика Арнаутська, 23-Б у ЖК “Башня CHKALOV” від забудовника “Рівʼєра Девелопмент”, з яким, як зазначалося, пов’язана Катерина Вдовиченко.

Враховуючи, що бенефіціарами ТОВ “Рівʼєра Девелопмент” є Ігор Учитель, а донедавна і чинний  депутат Одеської обласної ради, член провладної фракції “Слуга народу” Дмитро Ковбасюк, очевидно, що роль Катерини Вдовиченко у корупційних оборудках ДІАМ знайшла підтримку не лише недобросовісних забудовників, а і, мабуть, покривається за допомогою “Слуги народу”, зазначає "Антикор".


 

Понад те, Катерина Вдовиченко “забула” вказати в декларації, що до 9 серпня минулого року була серед співзасновників будівельної компанії “Некст Джен Девелопмент”, яка, як повідомляють у ЗМІ, причетна до знищення пам’ятки архітектури місцевого значення, відомої як “прибутковий будинок Бенетато” на вул. Торговій, на місці якої планується спорудження багатоповерхівки.

"Очевидно, що така причетність до одіозних забудовників зіграла на користь Катерині Вдовиченко. І звісно, саме її Семен Кривонос обрав “улюбленою дружиною” серед інспекторів. І вона, звісно, погодилася. І тепер грає головну роль у корупційній виставі видачі сертифікатів готовності на Одещині.

За вже усталеною у відомстві традицією, Катерина Вдовиченко узгоджує всі деталі з головним посередником Семена Кривоноса Яною Пушкар і після досягнення домовленостей одразу виїжджає на об’єкт. Імовірно, якщо питання ціни узгоджене — негайно готує довідку, що все збудовано якісно, попри будь-які порушення", - пише "Аникор".
 

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости