2 марта 2022 года: как в Украине работают транспорт и почта

Кабинет министров Украины информирует украинцев, как сегодня, 2 марта, в стране работают транспорт и почта.

Информация по состоянию на 12 часов дня опубликована на странице Кабмина в Facebook:

Укрзалізниця
• Відправляємо безкоштовний гуманітарний потяг для евакуації жінок та дітей сполученням Перемишль — Прага. Потяг курсуватиме щоденно о 21:30. (Час відправлення може змінюватись). Нагадуємо, що до міста Пшемиль можна добратися на електричці зі Львова. Забронювати місце в потягу можна онлайн через систему бронювання або електронною поштою ukrajina@regiojet.cz Будь ласка, вкажіть кількість людей у листі. Якщо ви не встигнете зарезервувати місце, персонал вам його спробує знайти. Також на зворотній дорозі на потязі зможуть повернутися всі, хто хоче приєднатися до оборони України.
• Зі ст. Київ-Пасажирський о 16:41 вирушить додатковий евакуаційний рейс 747 Київ-Тернопіль
• Укрзалізниця призначає додатковий евакуаційний рейс Інтерсіті+ із Харкова до Тернополя. Відправка поїзда о 20:30, слідкуйте за оголошеннями по вокзалу.
• Для покращення обслуговування пасажирів, що прямують зі Львова до Закарпаття, зокрема до Державного кордону України з країнами ЄС, внесено зміни у маршрут прямування регіонального поїзда № 829/830 сполученням Львів – Ужгород. Починаючи з 2 березня цього року і до окремого розпорядження поїзд курсуватиме через Чоп-Пасажирський зі зупинкою на цій станції. Поїзд вирушатиме зі Львова орієнтовно о 16:50 та курсуватиме за розкладом до станції Батьово-Пас. 21:29-21:34, Чоп-Пас 21:54-22:09, прибуття в Ужгород о 22:34.
• Станом на сьогодні на Закарпатті оперативно можна перетнути кордон з країнами ЄС. Піші переходи КПП з двома країнами ЄС не завантажені. До всіх КПП від вокзалів організовані безкоштовні трансфери.
• Ужгород – пішохідні переходи Малий Березний та Малі Сельменці, які не критично завантажені, також УПП Ужгород.
• Мукачево – пішохідні переходи Дзвінкове, Косино, Лужанка, Вилок.
• З залізничної станції Чоп ходять щотригодини регулярні поїзди Чоп – Захонь, що в Угорщині. На залізничних вокзалах організовано харчування та медична допомога. Посадка здійснюється за наявності квитка.
• Всі країни ЄС, що межують з Україною, впускають за наявності паспорта громадянина України.
• Завантаженість пунктів пропуску кожні три години висвітлюється на сторінці Західного регіонального управління "Західний кордон", щоб громадяни мали можливість самі обирати найменш заповнені пункти пропуску.
• Усі пункти пропуску на західному кордоні України працюють у цілодобовому режимі.
Дороги
Автобусний перевізник Ecolines виконає евакуаційні рейси зі Львова до Варшави. Міжнародний автобусний перевізник Ecolines, до холдингу якого входить український перевізник "Автолюкс", у четвер та п'ятницю, 3 та 4 березня, виконає низку евакуаційних рейсів зі Львова (залізничний вокзал) до Варшави (Західня). У середу, у четвер заплановані рейси зі Львова до Варшави на 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00.
У п'ятницю заплановані рейси на 08:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00.
 
Пошта
• Укрпошта відділення у великих містах та райцентрах працюють за графіком, окрім регіонів, де йдуть бойові дії. По селам обмежено, бо бережемо ресурси та паливо, щоб можна було з 5 березня виплатити пенсії та субсидії.
• Щодо пенсій та субсидій - вже погоджений механізм виплати та доставки пенсій по всій країні.
• Оновили інформацію на сайті по роботі відділень і продовжуємо вдосконалювати механізм, щоб у режимі реального часу можна було подивитися, яке відділення працює, в якому графіку, і які послуги надає, а також чи є точкою видачі гуманітарної допомоги. Як працюють відділення перевіряйте за посиланням https://offices.ukrposhta.ua/
• Нова пошта. Список відділень, які працюють
 
Авіа
Угорський лоукостер Wizz Air вирішив надати 100 тисяч безкоштовних квитків для українців. Квитки на рейси з Польщі, Угорщини, Румунії та Словаччини потрібно бронювати на спеціальній сторінці https://wizzair.com/#/rescue . "WIZZ зобов'язується допомогти українським біженцям дістатися місця призначення, де б це не було. Саме тому ми надаємо 100 000 безкоштовних місць на короткомагістральних рейсах, які вилітають з сусідніх країн України (Польща, Словаччина, Угорщина та Румунія) у березні" - повідомили в авіакомпанії. "Ми також визнаємо, що багато біженців вже почали переїжджати і можуть опинитися в інших місцях, тому ми пропонуємо рятувальний тариф 29,99 євро та 69,99 євро на всі інші рейси" - додали у Wizz Air.
 
Порти
Міжнародна спільнота має заблокувати російське судноплавство. Україна направила майже 50 звернень на адресу провідних морських держав та асоціацій світу з інформацією про вторгнення Російської Федерації до України та фактами грубого порушення нею міжнародного морського права. Ми вимагаємо зупинити морське сполученням з портами РФ, а також обслуговування російських суден в іноземних портах. Наразі готується розпорядчий документ щодо заборони плавання у територіальному морі України, а також заходження до морських портів України: суден під прапором Російської Федерації; суден, власниками, учасниками (акціонерами, членами) або кінцевими бенефіціарами яких є громадяни РФ, юридичні особи, які зареєстровані на території Російської Федерації, а також фізичні та юридичні особи, стосовно яких застосовано санкції (відповідно до Закону України «Про санкції»). Окрім того, буде за боронено заходження суден під прапором України до портів Російської Федерації.
 
Міжнародний вимір та санкції
• Boeing та Airbus зупиняють роботу з російськими авіакомпаніями. Зупиняються постачання запчастин, технічне обслуговування та технічну підтримку російських авіакомпаній.
• У зв'язку з військовою агресією Росії проти України, Міністерство транспорту Великобританії прийняло рішення заборонити захід у порти суднам, які будь-яким чином пов’язані з Російською Федерацією. Йдеться про заборону для суден, які ходять під прапором Російської Федерація або використовуються фізичними та юридичними особами, що мають відношення до Російської Федерації або знаходяться під санкціями.
• DHL призупинила перевезення до РФ та Білорусі. Світовий лідер у галузі логістики DHL - призупинив надання власних послуг Російській Федерації та Білорусі. Відправлення з країн також не прийматимуться.
• США закрили небо для російських літаків. Президент Сполучених Штатів Америки оголосив, що США закривають повітряний простір для російських літаків. Пряма мова: "Ми закриваємо повітряний простір для всіх російських перельотів".
• Канада заборонить судам Росії входити у свої порти та внутрішні води. Влада Канади 1 березня оголосила, що збирається заборонити російським судам, у тому числі рибальським, заходити в канадські порти та внутрішні води. Сьогодні міністр транспорту Омар Альхабара, міністр закордонних справ Мелані Жолі, а також міністр рибальства, океанів та берегової охорони Канади Джойс Мюррей оголосили про намір влади Канади заборонити судам, у тому числі й рибальським, які належать Росії або зареєстровані в Росії, заходити в канадські порти і внутрішні води.
• Фінська залізниця припиняє співпрацю з РЖД. У Фінляндії у поїздах громадяни України зможуть проїхатись безкоштовно. VR Group, національна залізнична компанія Фінляндії, в особі її гендиректора Лаурі Сіпонена повідомила російську РЗ про припинення співпраці, за винятком окремих прикордонних перевезень, які дозволять громадянам Фінляндії залишити Росію. Громадяни України, які мешкають у Фінляндії, 2 та 3 березня у поїздах далекого прямування та приміських поїздах VR зможуть проїхатися безкоштовно при пред'явленні паспорта провіднику поїзда.
Джерела: Мінінфраструктури, Укрзалізниця, АМПУ, ОККО, Нова пошта, DHL
https://bit.ly/3huFLZs
Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости