Псевдопатріоти України? Чи кон'юнктурні пристосуванці? Рейтинг політиків-колаборантів

Журналісти нашого видання склали “Рейтинг політиків-колаборантів”: список, до якого увійшли представники різних політичних сил, які були помічені у співпраці з російськими окупантами в 10-ти областях України. У партійному розрізі найчастіше зрадники мають партійний квиток «ОПЗЖ», «Нашого Краю» та «Слуги Народу», по регіонах найбільше любителів «руского міра» виявилося в Запорізькій області.

Так, в числі колаборантів з Запоріжжя значиться народний депутат Євген Шевченко («Слуга народу»), два депутати обласної ради (від «Опозиційного блоку»), два депутати міської ради Мелітополя («Опозиційний блок» та «ОПЗЖ»), один депутат міськради Енергодару (від ОПЗЖ),  6 міських депутатів Бердянська від партії «За майбутнє», чотири діячі місцевого рівня у місті Василівка від партії «Слуга народу» та ще п’ять представників дрібних містечок Запорізької області (по одному з кожного) від партій «Опозиційний блок», «Слуга народу», «Порядок» та «ОПЗЖ»; всього з області -  21 колаборант (деталі – див. схему). З Донеччини – 10 колаборантів (люди пов’язані з «ОПЗЖ», «Слугою народу», «За майбутнє», «Блок Бойченка»; з Луганщини – 5 колаборантів (від «ОПЗЖ», «Нашого краю», «Нової політики»); з Сумської області – шестеро (їх делегували у владу «За майбутнє», «Наш край» та навіть «Батьківщина» Юлії Тимошенко); з Харківської – 9 (від партій «Слуга народу», «Блок Кернеса», «ОПЗЖ», «Наш край»); з Херсонської – 12 колаборантів (тут відзначились «Блок Володимира Сальдо» – екс-мара Херсона, котрий став чи не найвисокопоставленішим колаборантом, ставши головою окупаційної адміністрації Херсонської області, «Слуга народу», «ОПЗЖ», «Ліва опозиція», «Партія Колихаєва «Нам тут жити»).

До рейтингу політиків-колаборантів потрапили в основному ті, хто знаходиться в інформаційному плані на поверхні, однак звідси чітко видно тенденцію: зраджувати свою країну схильні представники доволі широкого спектру політичних сил. Причому як тих, хто давно має імідж проросійських партій («ОПЗЖ», «Опозиційний блок») так і тих, хто намагається здаватися українськими патріотами («Слуга народу», «Батьківщина», «Наш край», «За майбутнє» та інші). Водночас, ЗМІ акцентують увагу в основному на ОПЗЖ, хоча, як виявилось, в інших партіях теж вистачає зрадників.






Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости