Вбивцю патрульної на Буковині координував Президент Чернівецької федерації боксу Володимир Загурський - ЗМІ

Нещодавно в Чернівцях під час виклику патрульна отримала смертельне вогнепальне поранення. Вбивцю затримали. Чоловік мав з собою зброю та намагався відстрілюватись від поліцейських.

Згодом ЗМІ повідомляли, що затриманий – професійний кілер Олег Крючковський. Він приїхав у Чернівці з напарником для виконання вбивства.

За інформацію інтернет-видання "Антикор", їх діяльність координував місцевий кримінальний авторитет та Президент Чернівецької федерації боксу Володимир Загурський.

Крючковський мешкав у квартирі Загурського за адресою Гончарова 15/9.

Під час обшуку за згадуваною адресою правоохоронці виявили не лише зброю, а й інформацію щодо майбутніх жертв кілера.

Однією з них мав стати місцевий підприємець В’ячеслав Добровольский.

Ймовірно, дані про жертв кілеру надав Вадим Рагульский. Свого часу він очолював сектор «К» СБУ й тісно співпрацював з братами Загурськими – «зливав» інформацію та покривав їх злочинну діяльність, за що власне й отримував від них щомісячну грошову винагороду.

Наразі Рагульского перевели на іншу посаду. Відомо також, що він не пройшов останнє дослідження на поліграфі.

Також під час обшуку правоохоронці вилучили особисті речі та документи Загурського.

Його підозрюють в організації та пособництві замовного вбивства. Сам Загурський наразі переховується закордоном.

Слідство встановило, що Олег Крючковський та брати Загурські давно підтримують тісні зв’язки – вони разом навчались у школі номер 3 міста Чернівці, яку завершили у 1988 році. Але й надалі підтримували відносини.

Крючковський неодноразово приїжджав до Чернівців та проводив тренування зі стрільби для бійців охоронної фірми «Таргет», яка належить братам Загурським.

У РФ на Крючковського (справжнє прізвище Онохов) відкрито декілька кримінальних проваджень щодо вбивств та розбійних нападів. У 2014 його було оголошено в розшук. Саме тому колишні однокласники Загурські прихистили його у Чернівцях - надали роботу та житло.

Про братів Загурських також відомо чимало кримінальних подробиць. Старший брат Микола Загурський (наразі змінив прізвище на Клим) раніше був депутатом від Партії Регіонів, підтримував тісні зв’язки з кримінальними авторитетами в РФ.

Разом з братом його неодноразово звинувачували у сепаратизмі та роботі на користь РФ. Ще до початку війни Загурський разом зі своїм братом приймав участь у створенні проросійської мережі із залученням місцевих бізнес-еліт та криміналітету. А з початком російської агресії активізував діяльність не лише силового блоку, а й інформаційного. За його підтримки було створено мережу інтернет-сайтів, на яких систематично дискредитувалися влада та патріоти України. Окрім цього, своїми виступами, принципово на російській мові, він весь час займався антиукраїнською пропагандою.

На початку весни ЗМІ повідомляли, що Володимир Загурський втік закордон за допомогою румунського паспорта. Відомо, що Президент Чернівецької федерації боксу Загурський має дім у Хорватії, куди ймовірно направився. За словами місцевих активістів, рішення про втечу Загурський прийняв у зв’язку з початком масштабної поразки РФ на території України.

У  громадській організації «Національний спротив Буковини» неодноразово закликали правоохоронців перевірити діяльність Загурського та очолюваного ним ОЗУ. Зокрема йдеться про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, створення власного силового підрозділу на території регіону, дестабілізацію ситуації та просування тез Кремля.

До числа активних учасників банди Загурського входять Дєдов Станіслав, Шаманський Станіслав, Стрилецький Олександр, Сушинський Юрій та Загарій Віталій. Саме вони на початку війни під виглядом територіальної оборони намагались створити власний воєнізований підрозділ. А деякі бійці з банди Загурського навіть вступили до лав ТРО, аби мати актуальну інформацію про події у місті та передавати її своїм кураторам. Ймовірно, що Крючковський був також залучений до їх підготовки.

Окрім цього, Володимир Загурський причетний до «перекидки» людей, які підпадають під мобілізацію та справи «Чернівецьких педофілів».

Наразі за цими фактами правоохоронці розслідують ряд кримінальних проваджень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости