Захиснику Азовсталі подарували квартиру в Українці на Київщині

Захиснику Азовсталі подарували квартиру від Благодійного фонду YOUkraine. Василь Копань, розвідник полку Азов родом з Маріуполя. Захищає Україну з 2014 року. Повномасштабне вторгнення росіян зустрів у рідному місті. Разом із побратимами боронив Азовсталь. Потім був полон. Василеві пощастило вижити в Оленівці. 

В результаті великого обміну військовополонених у вересні Василь повернуся до сім’ї. Тим часом дуже гостро постало питання житла. 

Василь вивіз своїх рідних з Маріуполя до Києва наприкінці лютого. Сам повернувся на фронт. Воював і тривожився за родину, бо залишив їх в орендованій квартирі в столиці і певності в завтрашньому дні не мав. Ситуація була дуже непростою. Тому, коли фонд YOUkraine. Бути з Україною звернувся до азовців з питанням хто потребує допомоги – побратими відразу назвали Василя. За хоробрість та незламність, за добру службу хотіли помогти воїну у вирішенні житлового питання. 

“Шлях у тисячу миль починається з одного кроку, – ці слова Лао-Цзи близькі колегам з Фонду, – говорить Анна Мурашенко, засновниця фонду. Ми з однодумцями об’єдналися аби помагати армії, забезпечувати тил військовим. Це наша мета, і ми відгукуємося на всі запити, з якими до нас звертаються. Тут не могли не підтримати нашого захисника та його родину”. 

Зазначимо, що це вже п’ята квартира яку Фонд передає захисникам України. Нещодавно ще один військовий, Герой України Дмитро Коцюбайло (позивний ДаВінчі) також отримав житло. Це те, що ми вважаємо за необхідне робити, говорить Анна Мурашенко, допомагати тим, хто воює за всіх нас. Допомагати чим можемо. 

Символічним був і вибір міста, де Василь із сім’єю вирішили оселитися. Мер міста Українка Олександр Туренко, який в 2014 воював в 72 бригаді Чорних запорожців, а потім також пройшов полон та надскладну реабілітацію та Василь Копань потоваришували. Є у них багато спільного, тож за ініціативи мера Василь із сім’єю оселився в ЖК Aquamarine від девелоперської компанії Really Building. 

Перемога буде за Україною, бо на нашому боці правда. Саме тому ми маємо таку безпрецедентну підтримку світу у своїй боротьбі. А українські волонтери та благодійники завжди будуть підтримувати ЗСУ, сподіваємося, що вже зовсім скоро у мирних починаннях. 

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости