П'ятнадцять термінів, які має вивчити трейдер-початківець

Якщо ви збираєтеся освоїти ази інвестицій і трейдингу на біржі криптовалют, то спочатку можете загубитися в безлічі незнайомих термінів. І якщо про ф'ючерси, опціони та поняття ліквідності багато хто міг чути у сфері торгівлі цінними паперами, то криптосвіт привніс кілька нових понять, про які йтиметься в цій статті. При цьому в першу чергу вам знадобиться знайти орієнтир, яким виступає курс біткоїна. Попри велику кількість цифрових валют, саме біткоїн виступає свого роду доларом на криптовалютних біржах, на який дивляться інші учасники ринку.

Базові терміни

Ось кілька базових термінів, які має завчити трейдер перед заходом на криптовалютний ринок:

  1. Біржа — місце, де відбуваються всі торгові операції з криптовалютою. Серед найбільш популярних торгових майданчиків варто відзначити Binance, який не лише надає величезні технічні можливості для інвесторів та трейдерів, а й регулює процес торгівлі.
  2. Актив — так називаються товари, якими торгують на біржі, тобто в нашому випадку тут йдеться про цифрові гроші.
  3. Пасив — боргові та кредитні зобов'язання. Хоча цей термін більше відносять до ринку цінних паперів, але і на криптовалютних біржах він нерідко зустрічається.
  4. Ліквідність — чим ліквідніший актив, тим швидше та вигідніше ви зможете обміняти його на фіатні гроші.
  5. Фіатні валюти — гроші різних країн (євро, фунти стерлінгів, долари).

Це лише базові терміни, які у процесі навчання трейдера доповняться такими поняттями, як індекс ринку, капіталізація, ф'ючерси та ін.

Ціновий словник криптовалют

Трохи заглибимося в криптовалютний світ попиту-пропозиції:

  1. Бід — сума, яку покупець може заплатити за актив.
  2. Аск — вартість активу, яку запитує продавець.
  3. Спред — різниця між попитом та пропозицією.

Також до цього словника можна внести такі терміни, як ціни відкриття та закриття ринку та волатильність. Останнє означає коливання вартості активу протягом певного терміну.

Криптовалютний словник

Загальні терміни для біржі, звичайно, важливі, але вони запросто потонуть на тлі нерозуміння спеціальних значень, які підходять виключно для криптовалютних торгових майданчиків:

  1. Криптовалюта — цифрові гроші, які виступають об'єктом торгівлі.
  2. Біткоїн — найвідоміша цифрова валюта.
  3. Блокчейн — технологія, яка необхідна для проведення операцій без посередників.
  4. Майнінг — процес, що забезпечує генерацію нових монет внаслідок проведення транзакцій та вирішення математичних завдань.
  5. Стейблкоїн — цифрова валюта, яка прив'язана до ціни «твердих» активів, а саме дорогоцінних металів, іншої крипти та фіатної валюти.
  6. Токен — така криптовалюта дає доступ до різних активів, включаючи продукти та послуги. Це означає, що за допомогою токенів можна оплачувати фізичні товари.
  7. Ейрдроп — безоплатне отримання токенів під час проведення акцій з метою залучення уваги до якогось проєкту.

Саме токени обмінюються на реальні гроші, тому буде правильно назвати їх місточком між цифровими та фіатними засобами. Це лише мала частина обов'язкових термінів, які відкриють вам двері в ринок торгівлі криптовалютами, що бурхливо розвивається

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости