«Золоті схеми» Мужіївського родовища

У зв’язку з постійним наклепом та замовними «фейковими» статтями в ЗМІ, які колишній голова Держгеонадр Кащук Д.А. замовляє і тим самим дискредитує репутацію компаній Cengart Financial INC, Gofer Mining PLC та Gofer Corporation LTD, представники бізнесу вимушені повідомити про реальну протиправну діяльність його злочинного угрупування, яке діє на території України.

Про це йдеться у матеріалі Інтернет-видання "Відкрита Україна" «Золоті схеми» Мужіївського родовища».

Фактично, подана нижче інформація є офіційним повідомленням про вчинене кримінальне правопорушення.

Наводимо текст повідомлення без змін:

«Колишній голова Державної служби геології та надр України Кащук Дмитро Анатолійович (займав посаду у 2014-2015 роках), через підконтрольних йому осіб, має безпосередній вплив на незаконні видобування і збут золота та бурштину.

Кащук Д.А. перебуваючи у дружніх та партнерських відносинах з Бояркіним Миколою Олексійовичем, який у 2016 році займав посаду т.в.о. голови Державної служби геології та надр України (далі – Держгеонадра) та його дружиною Бояркіною (Радько) Оленою Анатоліївною, яка до того ж є кумою Кащука Д.А. і діючим директором Департаменту фінансово-господарської діяльності Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (далі – Міністерство економіки), розпочав реалізацію свого плану по захопленню контролю над єдиним в Україні діючим золотоносним родовищем, що знаходиться біля села Мужієво Берегівського району Закарпатської області та має однойменну назву - Мужіївське родовище.

З метою реалізації своїх протиправних задумів, Кащук Д.А. спільно з подружжям Бояркіних організував команду з підконтрольних йому осіб, до складу якої входять Супрун Ірина Анатоліївна (адвокат), Жегалов Денис Олександрович (фінансист) та Смолін Андрій Ігорович (підконтрольний директор Avellana Gold Ltd).

Підтвердженням слугує той факт, що Супрун І.А., Жегалов Д.О. та Смолін А.І., за період керування Бояркіним М.О. Держгеонадрами у 2016 році, офіційно були його позаштатними радниками (лист додається).

До слова слід відзначити, що кожен з вищезазначених радників тодішнього очільника Держгеонадр, відіграє свою роль в угрупуванні Кащука Д.А.

Отже, Супрун І.А. забезпечує юридичний супровід та адвокатський захист всіх фізичних і юридичних осіб на які їй вказує Кащук Д.А.

Навіть незважаючи на те, що у 2019 році Прем’єр-міністр Гончарук Олексій Валерійович призначив нового керівника Держгеонадр Опімаха Романа Євгеновича, Кащук Д.А. спромігся через владні кабінети домовитися з Єрмаком Андрієм Борисовичем про вплив на Держгеонадра та призначив радником нового керівника підконтрольну собі особу Ірину Супрун.

В свою чергу Жегалов Д.О. є давнім другом та партнером Кащука Д.А. і забезпечує останньому фінансовий супровід, а також допомогу у відмиванню коштів через підконтрольні компанії (перелік додається). Крім того, Жегалов Д.О. та Кащук Д.А., як і подружжя Бояркіних, являються співмешканцями (сусідами) в елітному будинку міста Києві на проспекті Перемоги, 42.

Щодо ролі Смоліна А.І. то він за вказівками Кащука Д.А. у тому ж таки 2016 році, перебуваючи позаштатним радником голови Держгеонадр Бояркіна Миколи, мав безпосереднє відношення до фактичної «купівлі» спецдозволу на користування надрами Мужіївського родовища Кіпрською офшорною компанією Avellana Gold Ltd з подальшою метою зайняття посади генерального директора філії Avellana Gold Ltd в Україні.

Задля розуміння ситуації, на початку 2000-х років на території Мужіївського родовища діяльність здійснювало ТОВ «Закарпатполіметали» ( ЄДРПОУ 30350742), акції якого майже повністю (близько 85%) перебуває в управлінні Міністерства економіки – Акціонерному товариству «Державне акціонерна компанія «Українські поліметали» (ЄДРПОУ 25639720).

Вже у 2012 році контроль над Мужіївським золотоносним родовищем перейшов до ТОВ «Карпатська рудна компанія» (ЄДРПОУ 38241969), директором та кінцевим бенефіціаром якої була підконтрольна особа колишнього Міністра внутрішніх справ України Захарченка Віталія Юрійовича - Бредихін Валерій Євгенович.

Незважаючи на отриманий від Держгеонадр спецдозвіл терміном на 20 років, ТОВ «Карпатська рудна компанія» потрапляє у судові тяганини за майно, яке перебувало у користуванні ТОВ «Закарпатполіметали». Навіть реорганізація товариства у тому ж таки 2012 році в ПрАТ «Карпатська рудна компанія» не змінило ситуації, у зв’язку з тим, що Бредихіна В.Є. оголошено у розшук Генеральною прокуратурою України. У зв’язку з чим Захарченко В.Ю. у 2016 році продав дане товариство вищезгаданій офшорній Кіпрській компанії Кащука Д.А. Avellana Gold Ltd, генеральним директором якої було призначено Смоліна А.І. (радника Бояркіна М.О.)

Наразі компанія Avellana Gold Ltd розмістила фейкову виробничу фабрику по видобутку золота на території Мужіївського родовища, експортний збут якого здійснюється незаконно у вигляді відходів, а видобування здійснюється з використанням ртутних методів, що призводить до екологічної катастрофи всього регіону.

З метою відведення від себе уваги, Кащук Д.А. оформив Avellana Gold Ltd на громадянина Сполучених Штатів - Брайана Чарльза Севіджа, який де-факто повністю підконтрольний Кащуку Д.А. про що також свідчать щомісячні виплати у розмірі 6 000 $ США, які Смолін А.І. за дорученням Кащука Д.А. відправляє через Атюшеву Тетяну Петрівну (РНОКПП 2300415220, тел. +380673748616) на рахунки Брайана Севіджа.

Слід відзначити, що Брайан Севідж одружений на громадянці Російської Федерації - Людмилі Севідж, а також є акціонером та співробітником ООО «Амур Мінералс», що займається розробленням родовища на сході Російської Федерації та заснована холдингом «Русская Медная Компания», немає сумнівів у його співпраці з спецслужбами ФСБ Російської Федерації.

Враховуючи спектр діяльності та вищенаведений факт в біографії Брайана Севіджа його подальша підтримка куратором Кащуком Д.А., вже викликає ще більше занепокоєння з приводу даного тандему, адже виведені кошти від незаконного збуту золота з Мужіївського родовища на рахунки підконтрольної Кіпрської офшорної компанії можуть перенаправлятися до східного сусіда-агресора Росії.

Окремо звертаємо увагу на те, що Кащук Д.А. в результаті своєї діяльності став агентом спецслужб “сексот” та інформує їх про дії окремих високопосадовців, що дозволяє йому уникнути кримінальної відповідальності.

Крім того, в подальшому Кащук Д.А. скориставшись своїми корупційними зв’язками, через підручного арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича намагається викрасти з державної власності особливо цінну та вагому для держави земельну ділянку загальною площею 41,7 га, яка рахується в оренді вищезгаданого збанкрутілого ТОВ «Закарпатполіметали» та в надрах якої знаходяться поклади корисних копалин вартістю понад 100 млрд грн.

Задля досягнення мети Гусар І.О. за вказівкою Кащука Д.А. незважаючи на рішення Верховного Суду від 15 квітня 2020 року за справою № 907/801/17(16/89) та ухвалу Господарського суду Закарпатської області
від 16.04.2019 справа за № 16/89, яким усунено від виконання обов’язків ліквідатора ТОВ «Закарпатполіметали», уклав з Берегівською районною державною адміністрацією договір № 1158 від 30.06.2020 про розірвання діючого договору оренди державної земельної ділянки площею 41,7 га не маючи на те повноважень.

Для розширення свого впливу на українські родовища, Кащук Д.А. разом зі своїми поплічниками за хабар у 500 000$ нинішньому Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – Петрашку Ігорю Ростиславовичу, пролобіював призначення підзвітної та підконтрольної собі людини Кравчука Андрія Богдановича на посаду виконуючого обов’язки генерального директора у вже згаданого Акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Українські поліметали», яке являється засновником ТОВ «Закарпатполіметали» та свого часу намагалося відстояти так бажані Кащуку Д.А. 41,7 га земель державної власності в межах Мужіївського родовища.

Наразі АТ «ДАК «Українські поліметали» в особі підконтрольного Кравчука А.Б. закриває очі на протиправне використання та подальшу передачу у приватну власність Кащуку Д.А. та його людям 41,7 га земель, що рахуються землями державної власності, які перебувають в оренді ТОВ «Закарпатполіметали».

Крім того, з появою Кравчука А.Б. (перебуває у Масонському клані та майже всі свої заощадження від тіньової співпраці з Кащуком Д.А. направляє на його розвиток в Україні) сфера впливу Кащука Д.А. на видобування корисних копалин також розширилась, про що свідчить призначення на посаду директора Дочірнього підприємства «Укрбурштин» Акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Українські поліметали» Войцешука Вадима Валерійовича, який вже притягувався до відповідальності співробітниками СБУ і прокуратури за вимагання хабаря.

Так, за керівництва Войцешука В.В. (підконтрольного та підзвітного Кащуку Д.А. та Кравчуку А.Б.) ДП «Укрбурштин» зупинило свою діяльність та знаходиться в стані банкрутства.

Враховуючи отримання контролю над ДП «Укрбурштин» (ЄДРПОУ 13970836), якому було видано спецдозвіл на геологічне вивчення надр, в тому числі дослідно-промислову розробку родовищ корисних копалин загальнодержавного значення (бурштину) ділянки Олексіївка Сарненського району Рівненської області, загальною площею 1027 га, Кащук Д.А. та його угрупування здійснюють незаконне видобування бурштину, який в подальшому також як і золото з Мужіївського родовища, експортують під виглядом промислових відходів.

Як підсумок, угрупування Кащука Дмитра Анатолійовича до складу якого входять Бояркін Микола Олексійович (колишній голова Держгеонадр), Бояркіна (Радько) Олена Анатоліївна (директор Департаменту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України), Супрун Ірина Анатоліївна (адвокат), Жегалов Денис Олександрович (фінансовий супровід), Смолін Андрій Ігорович (генеральний директор Кіпрської офшорної компанії Avellana Gold Ltd в Україні), Брайан Чарльз Севідж (підконтрольний власник та псевдо-засновник офшорної Кіпрської компанії Avellana Gold Ltd), Гусар Іван Олексійович (арбітражний керуючий), Кравчук Андрій Богданович (підконтрольний в.о. генерального директора АТ «ДАК «Українські поліметали») та Войцешук Вадим Валерійович (підконтрольний директор ДП «Укрбурштин») фактично захопило та використовує у власних цілях 41,7 га земель державної власності, де містяться великий обсяг покладів корисних копалин, а також здійснюють контроль над родовищами корисних копалин (бурштину та золота) на території Закарпатської та Рівненської області, де проводять роботи по незаконному їх видобутку з подальшим збутом закордон у вигляді відходів».

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
"Відкрита Україна"
Поделиться в Facebook
Последние новости