"Всемирное Броварское телевидение" обвинили в рейдерстве израильские инвесторы

Рекет безсмертний. Бажання паразитувати на чужій праці невмируще. Воно, як вірус, мутує, прилаштовується до нових умов, реалізовується в нових формах, більш підходящих для конкретної епохи.  

В останні місяці в Україні активізувався відносно новий вид здирництва, який маскується під громадську активність. Зустрічається він здебільшого там, де будується щось більше, ніж приватна садиба. Організовані злочинні групи, які мімікрують під об’єднання активістів-правдолюбів-патріотів (іноді вони ще вдають із себе журналістів) під виглядом громадських протестних акцій «кошмарять» будівельний бізнес, доки підприємці банально не відкупляться. Така собі гримаса громадянського суспільства.

Це лихо особливо буйно цвіте в Києві та містах-сателітах столиці, які активно розбудовуються. Цілком очікувано не оминуло воно й Ірпінь. Різноманітних квазіактивістів – часто заїжджих – які періодично намагаються зіпсувати життя девелоперам, а заодно й тим людям, які вклали гроші в будівництво свого житла, тут не бракує. Але найбільше проявила свої «таланти» група молодиків, які виступають під «брендом» скандального youtube-каналу «Всесвітньо-Броварське телебачення». Наприкінці минулого року вони активно тероризували ірпінських підприємців.

Головні свої зусилля «активісти», виряджені в армійський камуфляж, зосередили на перешкоджанні спорудженню кількох житлових комплексів. Як зізнаються деякі підприємці, інформаційний та психологічний терор припинявся лише після того, як вони передавали представникам «телебачення» «відкупні» – кошти або квадратні метри в новобудовах. Якщо ж девелопери відмовлялися сплачувати данину, біля їхніх відділів продажів бойовики-«телевізійники» влаштовували напівмілітарні акції, бійки й навіть стрілянину. Крім того, молодчики намагалися пікетувати міську раду з вимогою скасувати дозвільні документи, видані підприємцям. 

«Всесвітньо-Броварське телебачення» відзначилося не лише в Ірпені: на його фейсбук-сторінці можна побачити відео- й фотозвіти про те, як «активісти» тероризують власників новобудов у різних населених пунктах.    

«Громадський» рекет у столичному регіоні набув таких масштабів, що став завдавати шкоди Україні на міжнародному рівні. Днями відбулася спроба донести цю проблему до глави держави. Засновник і генеральний директор ізраїльської інвестиційної компанії «Simple Investment Ltd» Ігаль Йоффе від імені своєї фірми та інвесторів-ізраїльтян, які вклали капітал у будівництво житла в Україні, виступив із відеозверненням до Президента Зеленського. 

«Останні три місяці наша компанія перебуває в стані постійного тиску і нападок з боку якихось "громадських організацій". Різні імена, ті ж люди. Мотив у них простий – хочете, щоб ми дали вам спокій – заплатіть. Останнім часом від цих псевдоактивістів страждає багато девелоперів. Можливо, в українських реаліях це повсякденна ситуація. Для мене це просто дико», – заявив Йоффе.

Він розповів, що 15 грудня 2021 р. проходила українсько-ізраїльська конференція за участю Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля й послів різних країн, де компанія «Simple Investment Ltd» була співорганізатором. «Цього дня група "активістів" приїхала у відділ продажу і влаштувала там погром. Якщо цього недостатньо, пане Президенте, то місяць тому постраждав ізраїльський співробітник компанії, який "завинив" тим, що приїхав працювати до Києва», – обурився Ігаль Йоффе.

Новітніх рекетирів, які часто-густо безсоромно зображають із себе професійних патріотів, не зупиняє навіть те, що «Simple Investment Ltd» активно підтримує воїнів АТО/ООС: допомагає військовим підрозділам, надає фінансову допомогу на лікування ветеранів, виділяє їм житло.  

«Молодики спортивної зовнішності атакують будівництво, прикриваючись патріотичними гаслами. Я, як людина, яка знає, що таке справжній патріотизм, обурений тим, як псевдопатріоти паплюжать такими діями воїнів АТО і ООС», – заявив учасник бойових дій на Сході України, офіцер батальйону імені генерала Кульчицького Володимир Пастушок. Йому та його побратимам ізраїльські забудовники надали квартири в новому житловому комплексі.  

За даними Ігаля Йоффе, серед «активістів» є особи з численними судимостями, навіть за вбивства. «Вони небезпечні не лише для бізнесу, вони небезпечні для суспільства. Заплатити цим здирникам, щоб вони залишили нас у спокої — для мене це не рішення. Ми хочемо працювати за цивілізованими правилами… Ми точно не готові вкладати кошти в розвиток бандитського угруповання. Я впевнений, Володимире Олександровичу, що ви розділяєте мою позицію. Знаю, яка важлива для вас репутація українського бізнес-партнерства на світовій арені. А дії таких пройдисвітів просто руйнують результати плідної роботи в напрямку розвитку відносин між нашими країнами. Прошу звернути увагу на цю проблематику, підтримати розвиток бізнесу, припиняючи діяльність подібних угруповань», – закликав Володимира Зеленського Ігаль Йоффе. 

Разом із ізраїльськими інвесторами про проблему публічно заговорили й інші девелопери, які працюють в Україні. 

«Сьогодні наші колеги-девелопери зіштовхнулися з черговими спробами тиску на бізнес та здирництва… з боку радикально налаштованих псевдопатріотичних організацій… Хочу підтримати колег у цій непростій ситуації. Щиро бажаю їм, щоби їх почули, а тиск на бізнес припинився!» – написав на своїй сторінці у фейсбуці керівник компанії «Taryan Group» Артур Мхітарян.

Тепер підприємці, які будують житло для українців і хочуть працювати за цивілізованими правилами, очікують на реакцію Президента. Сподіваємося, вона не забариться.   

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
По материалам издания "Корреспондент"
Поделиться в Facebook
Последние новости