Тварини в фекаліях, а керівник у бігах: на Чернігівщині розтягують підприємство академії аграрних наук

Приблизно так виглядає рабство 21-го століття – по коліна в лайні за дві-три тисячі гривень місячної зарплати, яку до того ж систематично не виплачують. Востаннє зарплату тут бачили наприкінці минулого року.

На Чернігівщині на державному підприємстві дослідне господарство «Іванівка», що підпорядковується Національній академії аграрних наук України, колишній керівник довів підприємство фактично до стадії банкрутства.


Корови живуть і утримуються у власних випорожненнях

Попри очікувані проблеми з продовольством, викликані війною з росією, ба навіть можливий голод, тут не засіяли понад 800 гектарів чорноземів! Більшість же земель, що належать НААН України, обробляють приватні фірми за незрозумілими умовами і договорами оренди. Відтак, вилучені кошти від реалізації збіжжя осідають в приватних кишенях, селяни залишаються без зарплат, а підприємство з боргами. На схеми і боргову яму нарешті звернули увагу в прокуратурі.

Зарплата доглядача - 2 тисячі гривень, які ще й не платять

Колишньому директору підприємства Миколі Половіку було повідомлено про підозру у скоєнні злочину за фактом ухилення від сплати страхових внесків. Це лише одне з багатьох кримінальних проваджень, яке дійшло до суду, ініші – на стадії розслідування.

Селянка на одному з незасіяних державних полів

Як тільки всерйоз запахло смаленим, самопроголошений директор втік. Натомість на підприємство зайшов його законний керівник Андрій Скварський, котрий одразу ж ініціював аудит і назвав попередника злочинцем. Цікаво, що попри значні проблеми на державному підприємстві, серед яких не лише систематична невиплата зарплат, але й багатомільйонні борги перед бюджетами різних рівнів та розкрадання державного майна, голова місцевої Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун, прикриває невдаху-директора, називаючи його управління ефективним, а підприємство успішним. Це при цьому, керівник виконавчої районної гілки влади жодного разу не був в господарстві, не цікавився станом справ і виконанням програми продовольчої безпеки Президента. Детальніше – у сюжеті.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости