Чернігівщина: тітушки Гунька захопили державне агропідприємство

Справжня війна за участю зрадників і колабораціоністів розгорнулась в селі Іванівка, що на Чернігівщині. Молодики спортивної статури під прикриттям поліції захопили підприємство Національної Академії аграрних наук України!

Здавалося б, що такого не може бути в воюючій державі, а тим більше на ще недавно окупованих територіях Чернігівщини. Але, коли за тітушнею стоїть Анатолій Гунько, то все можливо. Та ще більш неймовірним виглядає те, що тітушок, як в старі часи оберігає наша доблесна поліція. Оберігає від розлючених селян, які як і підприємство вже рік знаходяться в заручниках рейдерів Гунька. 

У понеділок, 27 червня, близько 8 години ранку в контору держпідприємства "Іванівка" проникло близько трьох десятків молодиків спортивної статури, забарикадувались в середині та не пускають на робоче місце законного керівника Андрія Скварського, який має на руках Наказ керівника НААН про призначення його директором держпідприємства. Поліція, яка прибула на місце, стала на бік рейдерів. Разом із тітушками на підприємство зайшов колишній керівник Микола Половік, який незаконно обіймаючи посаду керівника, завдав господарству збитків на 90 мільйонів гривень. 


Чернігівщина: тітушки Гунька захопили державне агропідприємство

Минулої осені з полів держпідприємства було зібрано і вивезено в невідомому напрямку врожай соняшника на суму в понад 150 мільйонів гривень. Все це відбувалося під прикриттям та за участю поліції. 

Відсутність обігових коштів призвела до того, що люди вже 8 місяців не отримують зарплати, господарство, де не було активних бойових дій, не посіяло 800 гектарів землі. Більшість земель засіяли приватні структури, дотичні до народного депутата Анатолія Гунька. Відтак, фактично землями держпідприємства користуються приватні фірми, сплачуючи в казну нікчемні копійки, доводячи  держпідприємство до банкрутства.

Селяни стверджують, що рейдерськими процесами керує народний депутат України мажоритарник Анатолій Гунько. Саме по його дзвінку поліція прикривала восени крадіжку збіжжя та покриває рейдерство зараз. А мала б у військовий час запакувати тітушок та відвезти до військкомату. До речі, у суботу, у вихідний день, по дзвінку нардепа в Іванівку прибув воєнком Ніжинського району Сергій Фесенко, яким намагався роздати повістки бунтівним селянам, що не дають розтягнути рештки державного майна. 

Воєнком не єдиний чиновник, що виконує забаганки рейдерів. Законний директор держпідприємства, якого підтримують люди, Андрій Скварський, звинуватив голову Ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна у перевищенні службових повноважень. Чиновник, який ні разу не був на підприємстві, не цікавиться природою боргів та зривом посівної, письмово звернувся до керівництва НААН щодо звільнення з посади законного директора наче б то через прогули. 

Незважаючи на війну, влада жодним чином не реагує на безлад, рейдерство та анархію, що відбуваються на підприємстві, котре належить державі. Тітушки та поліція знову викидають людей, котрі вимагають справедливості.


Чернігівщина: тітушки Гунька захопили державне агропідприємство

P.S. У будь-якої нормальної людини виникають запитання - чому тітушки, які мають всі навички захоплення приміщень та підприємств і досі не в лавах збройних сил? Чому поліція їх не затримує і не везе до військкомату? Де славний Ніжинський воєнком, який днями бігав по селу з повістками для селян, що наважилися протистояти рейдеру Гунько? А ще, де керівник районної військової адміністрації, який має дбати про інтереси держави? Але натомість дбає про інтереси Гунька в крадіжці державного підприємства, а з ним і врожаїв.

PPS: Анатолій Гунько і раніше неодноразово потрапляв у поле зоре правоохоронної системи. Останній із найгучніших скандалів - дерибан землі та майна військової частини у Броварах, під час якого було порізано на металобрухт єдину й унікальну радіовишку "Борей", яка здатна була транслювати сигнал до Криму. Через зв'язки з опальним олігархом Віктором Поліщуком, що має родинні зв'язки з Дмітрієм Мєдвєдєвим, проукраїнські активісти закидали Гуньку державну зраду та зв'язки з ФСБ. Гунько спочатку потрапив за грати, а потім вийшов під заставу і став нардепом.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости