Як топ-блогерка Надін Медведчук допомогла фінансовій піраміді ошукати українців

Надін Медведчук - популярна українська блогерка з понад 1,1 млн підписників у мережі Instagram. Екс-учасниця шоу “Холостяк”.  Як інші знаменитості, красуня заробляє у тому числі завдяки комерційній рекламі у своєму акаунті. Під час війни поїхала, щоб убезпечити себе, з Києва до Італії. Втрапила у скандал кілька місяців тому - отримувала фінансову допомогу в Італії для українців (300 євро на місяць) та у той же час збиралася придбати сумочку від Chanel, яка коштувала понад 1 тисячу євро.

А колись, до всеукраїнської популярності, Надін була затребуваною ведучою на весіллях і корпоративах у Чернівцях.

Але одна дуже негативна історія трапилася з Надін (Надією насправді) - це участь у рекламі фінансової піраміди Vimedios, через яку під час війни сотні тисяч людей втратили мільйони гривень. Звісно, не всі підписники Надін з України. Але вона може впливати своєю думкою на десятки-сотні тисяч людей.

Що таке Vimedios?

Vimedios - фінансова піраміда, яка існувала протягом квітня-липня 2022 року в Україні. За різними даними, у неї інвестували сотні тисяч українців, а втратили вони десятки мільйонів гривень (точних цифр ніхто не знає). У самій фінансовій піраміді писали про 1,5 млн залучених людей, але ці цифри вони завищили для приходу додаткових довірливих громадян. У піраміді Vimedios організатори зловживали довірою громадян, обіцяючи перевести 50-70% грошей з власного заробітку на підтримку Збройних сил України, а також публікували фейкові новини про нібито те, що залучені у надання гуманітарної допомоги українцям від ООН. Для цієї піраміди навіть створили окремий додаток на телефон.

Суть була у чому: потрібно було спочатку вкласти свої кошти. А потім лайкати пости у Instagram, TikTok та інших мережах. За це людям нараховували гроші. Десь за 3 тижні можна було відбити вкладене та почати заробляти. Внески були від 700 грн до кількох сотень тисяч гривень. Хтось втратив 5 тисяч гривень, хтось втратив 20 тисяч гривень, хтось втратив 500 тисяч гривень. І це під час війни, коли всім так потрібні гроші. Деякі користувачі брали кредити у швидкозаймах, щоб інвестувати у Vimedios. У перші 3 місяці роботи піраміди (до початку липня) користувачі могли заробляти і виводити кошти. Дехто навіть заробив більше, ніж вклав.

Ми продивилися офіційний канал Vimedios у телеграм (52 334 особи). Там немає згадок про знаменитостей, які підтримали проект. Загалом інформація лише про успіхи піраміди та акції. Мабуть, всі, хто підписаний, вклали свої гроші у піраміду і прогоріли на цьому. Постраждалих могло бути більше у кілька разів - люди також залучали до додаткового заробітку друзів, подруг, членів родини, колег.

Відео та публікації про Vimedios

https://www.youtube.com/watch?v=V8-HXsFaOSI

https://youtu.be/RAqS2ShrRRg

https://youtu.be/H9DjlHrMJUQ

https://www.youtube.com/watch?v=_xIxetigtLo

https://otzovik-ua.com/claim/proekt-vimedios-oznaki-piramidi-ta-lohotronu/

https://uanet.media/scam-vimedios-chy-mozhlyvo-povernuty-hroshi-z-lokhotronu/

Сайт Vimedios наприкінці липня 2022 року взагалі припинив роботу.

До чого тут Надін Медведчук?

Так сталося, що Надін Медведчук, як і десятки інших популярних блогерів долучилися до реклами піраміди Vimedios. Левова частина ошуканих людей, які втратили свої гроші під час війни з росією, долучилася до платформи саме завдяки рекламі блогерів.

Подейкують, що сама Надін Медведчук використовувала спеціальну сторінку в Instagram для розкручування піраміди Vimedios: https://www.instagram.com/instaa_nadin_/

З червня 2022 року на сторінці почали розкручувати Vimedios (нагадаємо, Vimedios проіснував десь до 17 липня 2022 року). Якраз у червні українські блогерки і блогери масово долучилися до реклами Vimedios. Цей акаунт підписаний на Надін Медведчук.

Сама ж Надін на нього не підписана та ні на який акаунт з позначкою Vimedios. Можливо, вже встигла відписатися. Не хоче терпіти таку ганьбу і нагадувати про неї.

Невідомо, це сама Надін вела дану сторінку або її шанувальники чи шанувальниці чи її помічники або помічниці за її завданням. Принаймні, якщо у цьому каналі були якісь посилання на Надін, то вони всі підчищені - у жодній публікації, жодному коментарі, жодній зі збережних історій - їх не залишилося.

Жодної згадки про те, що Надін Медведчук рекламувала Vimedios, в інтернеті не збереглося. Але інтернет взагалі про цю піраміду майже нічого не знає, хоча постраждали десятки тисяч людей, які втратили десятки мільйонів гривень. В інтернеті про це нічого немає, бо за рекламою стояли впливові та добре вгодовані блогерки, які добре заробили на горі пересічних українців, та почистили всі згадки. Тих українців, які шукали додаткове джерело доходу.

Але точно відомо, що у власних історіях в Instagram на особистій сторінці Надін закликала людей долучатися до Vimedios та “заробляти”. При цьому за це дуже добре платили.

Ціна 1 “сторіс” з рекламою у Надін складає 9 тисяч гривень. Представники Vimedios запропонували їй виставити протягом червня 49 історій з рекламою та поділитися відсотком з залучених громадян. Зараз вже не дізнатися, скільки саме історій виклала Надін з рекламою, але ця сума вражає! Якщо вона прийняла цю пропозицію, то вийшла би 441 тисяча гривень з грошей народу, міста якого руйнують на війні!

Зазначимо, що у червні піраміда ще справно працювала. І, як бачимо, багатьом блогеркам взагалі байдуже, що рекламувати.

Ми продивилися всі сторіс Надін Медведчук у TikTok з квітня 2022 року по сьогоднішній день, продивилися її публікації в Instagram за цей час, профіль у Facebook. Також продивилися її акаунт Вконтакте, куди вона час від часу заходить - там теж жодної інформації про Vimedios немає (в принципі навіть і публікацій про цю піраміду у групах ВК мережа не знаходить). Дивно, що у провідні ЗМІ та журналісти-розслідувачі промовчали про краї фінансової піраміди.

Але про те, що саме Надін Медведчук закликала людей долучатися до цієї піраміди, можна знайти згадки у чатах постраждалих від шахраїв Vimedios у телеграмі.

Ми бігло продивилися групи у мережі Telegram - записи починаючи з 18 липня ближче до сьогоднішньої дати. Зокрема, групи “Чат инвесторов” (278 людей), “ПОЗОВ на шахраїв Vimedios” (530 людей), “Позов шахраї” (201 людина) та ще кілька інших. Це найактивніша частина постраждалих - ті, хто хотіли б донести правду до громадськості та встановити справедливість.

Серед інших, хто рекламував Vimedios, згадується і Надін Медведчук (під №6 нижче на скріні). Вона теж долучилася до введення в оману українців і українок. Можливо, не розуміла, чим це завершиться. Але вона має розділити відповідальність.

Далі бачимо скріни з чатів, де люди пишуть, від кого дізналися про Vimedios:

Під цією картинкою бачимо, скільки окремі люди втратили у піраміді Vimedios

Люди переконані, що блогери теж винні, відписуються від них та скаржаться на спам.

Зазначимо, що у минулому (2021) році у Nadin було 1,5 млн підписників. Зараз (восени 2022) - 1,1 млн. Можливо, частина якраз і відписалася через рекламу фінансової піраміди?

Ми написали всім тим людям у інстаграм, хто згадав про Надін. Лише одна людина відповіла, але відмовилася надавати якісь скріни, називати прізвища блогерів. Всі інші проігнорували наші повідомлення. Можливо, люди бояться, що блогери їх масово виставлять посміховиськом  та хейтерами перед своєю багатомільйонною аудиторією?

Скільки реально людей постраждали і втратили свої заощадження від реклами, яку побачили у Надін? Сказати важко. Але безневинний заробіток для однієї блогерки виявився багатотисячними втратами для пересічних громадян.

Постраждалі від фінансових аферистів писали заяви у поліцію ще у липні, але питання не просунулося жодним чином. Ні той, хто організував піраміду Vimedios, ні той, хто її рекламував, досі не були покарані. У цей час відкриваються нові піраміди. Чи їх теж прорекламують популярні українські блогери та допоможуть спустошити кишені українців і українок? Вірогідно.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости