Иностранные инвестиции в Фастове «по-Тимофеевски»?
29.07.2007 10:15
...общины. Однако он давно известен своими скандальными заявлениями. Подавляющее большинство конфликтов на Киевщине не проходит без его активного участия.

Так і цього разу. В пресі з’явилась інформація, де міський голова звинувачує представників БЮТ у захопленні 45 га землі, відведеної під будівництво заводу компанії «Кнауф» в м. Фастів.

Взагалі з 45 га інвестор планує збудувати на 30 га землі виробництво скловати, а на 15 га – гіпсу. Натомість іноземна компанія буде сплачувати громаді міста в міський бюджет 90 тис. гр на рік під час будівництво заводу, (а це приблизно 2-3 роки), та 960 тис. грн потім.

Експерти ж оцінюють продаж 45 га землі за ринковою вартістю у 10-15 млн. євро, оскільки поруч знаходяться всі комунікації, залізниця та й столиця не далеко.

Суть питання полягає в іншому. На даний час державна експертна оцінка землі за якою можна продати землю згідно з чинним законодавством складає в 10 разів менше ніж ринкова. Тому фракція БЮТ (як і весь Блок Юлії Тимошенко) пропонує проводити аукціони. Як показує досвід останніх місяців, зокрема в м. Хмельницькому, проведення аукціонів дає змогу отримати в три раз більше проти початкової ціни (землю виставляють за оцінкою державної експертизи). Кожен господар вклавши такі шалені гроші, а це приблизно 250 млн. дол., мріє про свою власну землю. Тому і виходить, що громада знову втрачає можливість поповнення бюджету міста.

По-друге, за словами депутатів міської ради м. Фастова, компанія Сітроєн, зверталася до Управління земельними ресурсами, яка також хотіла б розмістити виробництво на землях Київщини. Справжній господар маючи двох іноземних інвесторів, віддав би перевагу тому, хто більше заплатить за пропозицію. У пана Тимофієва все - простіше. З одним домовився, інші не потрібні. А все тому, можливо, що свіжа копійка із багатьма нулями тече до чиїхось кишень невпинним потічком і перетворює справжнього господаря в «золотовалютного» господаря.

По-третє, 2 червня 2007 року Рада Блоку і З’їзд партії проголосував за введення в дію імперативного мандату. А 8 червня Фастівська міськрада прийняла рішення про виділення компанії ТОВ «Кнауф Інсулейшн Україна» земельної ділянки площею 45 га в промисловій зоні «Завокзалля» під будівництво заводів з виробництва теплоізоляційних матеріалів, сухих будівельних матеріалів і гіпсокартону в оренду на 49 років. За це рішення проголосувало 25 міських депутатів, 3 з них, до 2 червня були представниками від БЮТ. Тому передчасно говорити, за цих депутатів, які вже «знайомляться» із дією імперативного мандату. І тому дійсні представники фракції БЮТ (18 з 21 депутата) дійсно мали намір відмінити рішення міськради про виділення ділянки і провести аукціон. На що отримали підтримку опору та ганебну брехню з боку Володимира Тимофієва.

Проявив себе «великий комбінатор» іще у корупційних схемах із землею. Будівництво житлового будинку фірмою «Світлиця» та виділення земельної ділянки компанії «Укрспецбуд». Жодної сесії не проходить, аби міський голова не зробив крок до здійснення своєї мети - легко заробити. Щоб знову пограбувати громаду, забрати у неї саме дорогоцінне - землю. Тимофієв прекрасно розуміє, що влада вічною не буває. Тому і треба нагребти, щоб вистачило для нащадків. Втім всі його дії ще раз привселюдно підкреслили особливу вагу цього питання саме для нього. Чи не тому, що основна, замаскована від людей складова його – поділяй (землю) і володарюй (бажаючими її придбати-продати)?

Та не тільки «працюють» мізки у фастівського міського голови. Ще й добре чешуться кулаки. 20.07.2007 року Васильківським міськрайонним судом Київської області закрито кримінальну справу та скасовано підписку про невиїзд стосовно Тимофієва Володимира Опанасійовича. Не любить «народний» мер коли йому говорять правду про нього та відстоюють свої права.

І найголовніше. Недолік полягає в тому, що народ цілком і повністю усунутий від здійснення безпосередньої влади. А «місцевий князьок-Тимофієв» має в м. Фастів прямий вплив, де може легко вирішувати будь-які питання з особистою вигодою.
Прес-служба Київського обласного виборчого штабу БЮТ