МНС України в надійних ногах
06.09.2012 19:25
…а може і навпаки, вирішили спробувати отримати депутатську недоторканність у новому складі Верховної Ради України, слабо усвідомлюючи, що від нинішньої системи правоохоронних органів не спасе ніякий мандат. От і Віктор Балога, після якого в МНС, подейкують, залишилась випалена земля, вирішив сховатися на одномандатному окрузі №69, що в рідному Закарпатті та ще й брательників своїх ріднесеньких в нардепи пропхнути по 71-му та73-му округах, так, ніби в Закарпатті крім них вже не залишилось письменного дорослого населення.

Оскільки Балога покинув відомство в розпал пожежонебезпечного періоду, ми вирішили поцікавитись кому він доручив денно і нощно охороняти нас з вами від загроз надзвичайних ситуацій. Поцікавились і жахнулись. Виявляється обов’язки Міністра надзвичайних ситуацій виконує нікому особливо невідомий такий собі перший заступник Міністра Бут Віталій Петрович. Не відомий в широких колах, за те надто відомий в колах МНС. При чому далеко не з кращого боку.

Виявляється Віталій Петрович Бут має надзвичайно “постійні” політичні переконання. У 2004 році, займаючи посаду заступника міністра МНС в уряді Віктора Януковича і будучи партійним регіоналом він вправно розповсюджував по главках МНС помаранчеві листівки, за що, мабуть і отримав після приходу до влади Ющенка посаду ректора Черкаської академії МНС. Цей “рятівник” в погонах генерал-лейтенанта жодного дня не працював поза межами державної служби, оскільки свою кар'єру розпочав із курсанта Черкаського пожежного училища, але образу його життя позаздрить чимала кількість українських олігархів. Віталій Бут, перебуваючи на посадах в пожежній охороні та службі цивільного захисту “сколотив” статки, які дозволяють людині в погонах без тіні сорому приїздити на роботу в МНС на мерседесі S 600 державний номер АА 0101 ІХ останньої моделі чорного кольору та ще й демонстративно припарковувати його у внутрішньому дворі міністерства на очах у всього особового складу. І це при мізерному грошовому утриманні справжніх рятівників, які в пожежних частинах, ризикуючи життям отримують 2000 гривень на місяць.





До цього чиновник виписував на джипі Лексус LX 570 з державним номером АІ 0022 ВТ, на якому в Житомирській області збив на смерть велосипедиста.




Але мерседес — це тільки верхівка цілої системи хабарів і поборів, які організував Бут в системі МНС. Ні для кого в міністерстві не секрет, що саме Віталій Бут очолює організовані побори за отримання чергових та позачергових звань та призначення на посади в системі МНС. Курує цей чиновник побори з курсантів та студентів навчальних закладів системи МНС. Особливо рідною для нього в цьому плані є Черкаська академія імені Героїв Чорнобиля. Загальновідомий факт, який був оприлюднений в засобах інформації, про незаконний перевід Бутом з платної форми навчання на бюджетну 144-х студентів цієї академії в кінці 2010 на початку 2011 року, за що студенти викладали чималу суму хабара. Даний факт є всього лише одним, про який стало відомо громадськості в зв’язку із публікацією статті «Великие комбинации МЧС». В МНС була проведена перевірка, яка все підтвердила, але, оскільки все це відбувається не без відома Міністра Балоги, то ніяких наслідків для Бута це не мало. Так як і не має для нього ніяких наслідків і через повний провал створення в Україні системи 112.


Все це тільки маленька частина того, що творить цей чиновник в МНС і що йому сходить з рук. А відбувається така безкарність та вельми поблажливе відношення до свого підлеглого з боку міністра МНС Балоги через інший загальновідомий факт, про який знає все міністерство і яким постійно і відкрито хизується Віталій Бут, залякуючи підлеглих та хизуючись своєю безкарністю. Справа в тому, що його “кришею”, як висловлюється сам Віталій Петрович є відомий Народний депутат України від Партії регіонів. Оскільки Віталій Бут, як людина з сумнівними моральними якостями, заради кар'єри розлучився із другою дружиною, залишивши маленьких дітей, та перебуває у громадянському шлюбі із його дочкою . Даним фактом сам Бут хизується з ранку до вечора і постійно висловлюється про те, що оскільки поважний представник Партії регіонів вважає його зятем, то все зробить для його кар'єри і від будь чого “відмаже”.

При цьому Бут постійно наголошує на тому, що блискавична кар'єра йому забезпечена, оскільки тесть, нібито, є надзвичайно близькою людиною до Президента України. Карколомній кар’єрі Бута після зближення із дочкою поважного депутата дійсно можна позаздрити. Із ректора Черкаської академії він став заступником міністра, отримав звання генерал-лейтенанта, встиг оформити пенсію і зняти погони і вже за мить став першим заступником міністра. Опинився кандидатом у депутати від Партії регіонів під 129-м номером, не зважаючи на скандали із розкраданням мільйонів гривень із партійної каси у Черкаському штабі регіоналів за часів керівництва штабом Бута. Нещодавно він знову атестувався і розповідає, що дякуючи тестю отримає звання генерал-полковника, а після того, як Балога зайнявся власною виборчою кампанією, знову ж таки з подачі поважного тестя, Бут стане Міністром МНС. І про це заявляє людина, якій в присутності інших генералів МНС із областей, в службовому кабінеті міністерства, в робочий час, без тіні сорому роблять педикюр, відпарюючи натомлені ноженята у гарячих ванночках.

Внутрішній світ такого “генерала” навіть важко уявити. Але все стало на свої місця, коли ми довідались про не аби яку пристрасть Бута до біленького порошку, який не має нічого спільного із спорами сибірської виразки і який, як кажуть, полюбляє одна відома дама. Звичайно людина в такому стані не тільки голі ступні може виставити перед підлеглими, але ж в його руках знаходяться не аби які рятівні сили МНС включно із авіацією. Тож, якщо тесть сподівається дочекатися здорових онуків, варто пильніше стежити за образом життя зятя, який ще й безсоромно розповідає, що за 5 тисяч доларів на місяць утримує двох симпатичних брюнеток-помічниць, яких прилаштував у МНС і винаймає в Києві для них квартири.

Нещодавно, поки що Міністр Балога, ображений на реакцію ЗМІ щодо його передвиборчої відпустки, заявив, що Віталій Бут на своєму місці. Судячи із того, про що ми довідались, важко погодитись із думкою Балоги, якщо він вважає, що МНС в надійних руках (чи, то ногах?).





Як бачимо, ті, хто сподівався, що з приходом до керівництва країною Партії Регіонів в Україні швидко буде покінчено із кумівством і невіглаством у владі, яке досягло величезних масштабів під час помаранчевого періоду, трохи помилились. Питання, мабуть ще не на часі, якщо такі, як Бут свято вірять в те, що як однойменний камінь, навічно замурували себе в Українській владі. Ситуація з колишніми чиновниками Василем Волгою, чи Володимиром Галицьким, яким вже не так комфортно, як поки що Буту, нібито і спростовує дане твердження, але чомусь така одіозна фігура ще всерйоз нікого не зацікавила. То ж ми просто вимушені надалі приділити достатню увагу цій державній персоні, щоб громадськість, не дай Боже, не проґавила щось цікаве із життя свого вірнопідданого «рятівника».