Вищий господарський суд – корупція, арешт, підкуп депутатів
25.12.2013 15:13
...діяльності Голови вищого господарського суду В.І.Татькова. Протягом всього періоду свого перебування на посаді Голови вищого господарського суду В.І.Татьков вибудовував корупційну систему прийняття необхідних судових рішень згідно жорстких тарифів. Ціна рішення В.І.Татькова коливалась від півмільйона до десятка мільйонів доларів США. В злочину схему В.І.Татькова була втягнута фактично вся система господарських судів країни. Жодне рішення не могло бути ухваленим без грошової компенсації, яка була обов’язковою до сплати. Безпосередню участь у функціонуванні злочинної схеми приймав заступник голови Вищого господарського суду А.С. Ємельянов. Безпосереднім виконавцем наказів В.І.Тітькова, переговорником і «інкасатором» по збору грошей з їх подальшою передачею голові Вищого господарського суду був чоловік на ім’я Руслан. Дії В.І.Татькова ставали неодноразово предметом багато чисельних скарг і предметом перевірок правоохоронних органів – міліції та прокуратури.

Однією із найбільш поширених корупційних оборудок В.І.Тітькова були схеми по призначенню арбітражних керуючих, що лежить у сфері повноважень Вищого господарського суду.

Так, О.Ю.Топчеев був призначений арбітражним керуючим ТОВ «Агро-Богуславець» і був арештований за факт вимагання 70 тисячі доларів США за визнання ТОВ «Агро-Богуславець» банкрутом.

Крім цього були зафіксовано факт вимагання 50 тисячі доларів США з людини на ім’я Ронський за процедуру банкрутства ТОВ «Румянцево».

О.Ю.Топчеева арештовано згідно частини 4 ст. 140, а також частини 3 ст.368-4 Кримінального кодексу України, що передбачає від 5 і вище років ув’язнення. Суд призначив О.Ю.Топчееву міру покарання – утримання під вартою.


Зараз цілий ряд посередників та подібних арбітражних керуючих знаходяться під підписками про невиїзд і дають свідчення, проти В.І.Татькова і його посередника Руслана. В результаті корупційний посередник В.І.Татькова Руслан знаходиться в бігах за кордоном, заступник В.І.Татькова А.С. Ємельянов, готується до арешту.

Усвідомлюючи можливість свого арешту, що можливо тільки за згоди Верховної Ради України, В.І.Татьков зараз робить шалені зусилля для підкупу, як опозиційних так і депутатів провладних фракцій, щоб вони у випадку подання Генеральної прокуратури дозволу на його арешт – не проголосували за це.

Є сподівання, що правоохоронці нарешті припинять роботи корупційної машини імені В.І.Татькова.