«РЄШАЛИ» від Ситника: Андрій Калужинський
07.11.2017 10:00

5 жовтня 2017 року Печерський райсуд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України порушити кримінальне провадження проти керівника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинською через фальсифікації справи проти екс-нардепа Мартиненка.

Згодом, біглий депутат Оніщенко, розказуючи про чергові «кидки» НАБУ, показав плівки, де Андрій Калужинський просить нардепа дати фрагменти з відомих записів з голосом президента та його оточення й схиляє надати свідчення у справі Насірова та проти Миколи Мартиненка.

Раніше скандальний екс-прокурор Дмитро Сус, зазначав про Андрія Калужинського як довірену особу Артема Ситника та розповідав про їх спільні земельні оборудки в Обухові.

Та хто ж такий Андрій Калужинський?

Трудову діяльність наш герой розпочав у 2004 році ще з прокуратури Київської області, і вдало підлаштовувався під всіх прокурорів області з часів Піскуна до часів Пшонки. У 2013 стає першим заступником прокурора м. Хмельницький, далі - прокурор Славутської міжрайонної прокуратури Хмельницької області. А під час керування Віталія Яреми навіть встиг попрацювати старшим слідчим слідчого управління ГПУ. Та як же ж люстрація, запитаєте Ви, проте такі цінні кадри не пропадають, а тому з березня 2015 року Андрій Калужинський працює у НАБУ, і вже дослужився до керівника Головного підрозділу його детективів.

Калужинський А.В. народився у сім’ї лікарів. І попри скромні за даними податкових органів доходи батька Андрія Калужинського - Дурнопяна Володимира Григоровича, останній, окрім іншого майна, спромігся стати власником трьох автомобілей (на всі з яких має право керування Калужинський А.В.) та квартири 127 кв.м. у столиці, де власне Андрій Калужинський і проживає.

При цьому, в жодній із декларацій Калужинського А.В. не вказано право користування цією квартирою його дружиною Калужинською (у дівоцтві Кривинчук) Таєю Олегівною, що навряд чи відповідає дійсності та свідчить про внесення недостовірних відомостей до декларації.

Що ж ще розповідають декларації нашого героя?

У 2015 році скромний працівник прокуратури та НАБ задекларував 348 тисяч гривень доходу та 10 тисяч доларів готівки. Його ж дружина Тая, яка за все життя працювала тільки на посаді головного спеціаліста відділу економічного розвитку та торгівлі Славутської райдержадміністрації Хмельницької області (і то фактично перебувала у декретній відпустці) при доході 10 тисяч гривень, має готівкових коштів 15 тисяч доларів. Непогано.

У 2016 році у нашого героя з’являється мотоцикл. Однак, зазначається про інше право користування. Водночас, ким надано це право – невідомо. Знайшов десь працівник НАБУ мотоцикл за 5-7 тисяч доларів і користується на здоров’я.

У 2016 році доходи керівника Головного підрозділу детективів НАБ зростають, одномоментно збільшується й сума готівки в доларах США – 15 тисяч.

І вбачається, що проблеми пересічних громадян навряд чи турбують сім’ю Калужинських. Адже у 2017 році Тая Калужинська покупає нову автівку за 410000 грн. Можуть дозволити.

Взагалі дружина Андрія Калужинського, судячи із її фото у соціальній мережі ВК, веде доволі заможній образ життя. Сторінка рясніє фото із закордонних відпочинків. Тут тобі й Америка, Греція, Відень, Мальта,Чорногорія тощо. Мабуть й раніше могли собі багато чого дозволити.

Батько Андрія Калужинського, Володимир Дурнопян також є користувачем російських соціальних мереж, і має сторінку в «однокласниках».

Втім окрім лікарської практики, як виявилось Володимир Дурнопян, ще 2007 році виступив засновником ТОВ «Антарес-Лтд». Згідно відомостей державного реєстру, підприємство знаходиться в м. Обухів, с. Таценки, вул. Лісна, буд. 140/1. Однак за місцем реєстрації воно відсутнє. Основна діяльність згідно КВЕД – адвокатська!

Керівником цього ТОВ є Слюсар Олександр Миколайович, який 03.11.2004 був засуджений до 4 років виправних робіт за вчинення злочину, передбаченого ст. 119 КК України (вбивство через необережність).

Водночас, вказані статки батька, який все життя фактично пропрацював лікарем, ставлять під сумнів законність їх походження. Припускаємо, що Калужинський А.В., намагаючись приховати факт свого незаконного збагачення зареєстрував своє майно на батька, а з метою пояснення походження коштів, здобутих злочинних шляхом, було створено ТОВ «Антарес-Лтд», засновником якого і виступив Дурнопян В.Г., та за допомогою якого здійснюється легалізація коштів.

Прикметним є те, що мати Андрія Калужинського, Дурнопян Марія Михайлівна є уродженкою Львівської області, Старосамбірського району, с. Губичі.В Єдиному державному реєстрі декларацій, ми бачимо декларацію кандидата на посаду судді Калужинського Олега Володимировича, який також, як і мати нашого героя із с. Губичі, Львівської області, Старосамбірського району. І з такими родичами у НАБУ, вбачається, що цей кандидат однозначно стане суддею. І як не дивно, він вже успішно здав тести з права та проходить далі.

Не менш цікаво й те, чого Андрій Дурнопян змінив прізвище на Калужинський? Як правило такі зміни направлені на «замітання» слідів певних вчинків минулого.

Ось вам наглядно і кадри, які як відомо вирішують все.

А з принципами роботи, методами збагачення та рівнем професіоналізму детективів НАБУ на прикладі пана Калужинського все зрозуміло.