Президент проти коррупції: з Антимонопольного комітету звільнено славнозвістну Агію Загребельську
08.07.2019 22:13

5 липня відбулася знакова подія не лише для Антимонопольного комітету України, а й для всієї держави в цілому. Президент Зеленський В.О. своїм указом № 486/2019 звільнив славнозвісну Загребельську Агію Аббасівну з посади державного уповноваженого Антимонопольного комітету України, про це повідомляє 112.ua.

Хотілося б нагадати, чим саме відзначилась вказана особа протягом своєї наполегливої праці на користь держави і про що згадувалось у журналістських розслідуваннях.

Подивіться, скільки демократичних реформ за останні роки було проведено в країні, і в тому числі й у Антимонопольному комітеті України.

Але реформи не всім до вподоби. Залишились ще «правдоборці», які не уявляють життя без корупційної складової та тоннами ллють лайно на молодих та перспективних реформаторів.

Однією з таких «талановитих» юристів та за сумісництвом «повій» є Загребельська (Ахундова) Агія Аббасівна, колишній Державний уповноважений Антимонопольного комітету України.

Так, по інформаціі інтернет-видання "Антикор", в 2003 році Загребельська (Ахундова) А.А. була фігурантом кримінальної справи за ч. 1 ст. 303 Кримінального кодексу України («Проституція, примус або втягнення в заняття проституцією»), в ході розслідування якої встановлено, що в молодості вона займалась проституцією – ублажала за гроші різних чоловіків в Донецькій області. Однак, за дивним збігом обставин (високопоставлені «опікуни» повії або чимала сума хабара) вона не отримала реального терміну відбування покарання.

Крім того, матеріали кримінальної справи вказують на те, що станом на березень 2006 року Ахундова А.А. мала лише середню освіту та не була студентом будь-якого ВНЗ. Вказане свідчить про можливу підробку документів щодо отримання вищої освіти в 2006 році і, як наслідок, незаконного отримання адвокатського свідоцтва в листопаді 2009 року.

Також, цікаво, що її чоловік - Денис Загребельський з 2010 по 2012 роки був помічником народного депутата від Партії регіонів Андрія Пінчука, який входив у молодіжне крило партії, що контролювалося сином Віктора Януковича.

В 2014 році, завдяки добрим відносинам з Народним депутатом України від політичної партії «Народний фронт» С. Пашинським, останній пролобіював її призначення на посаду заступника начальника Головного управління з питань судоустрою та правової політики Адміністрації Президента України. Однак, вказана посада не задовольняла корупційні потреби Загребельської (Ахундової) А.А., у зв’язку з чим через декілька місяців вона пішла на підвищення.

Як йшлося в журналістському розслідуванні "Антикор", Загребельська (Ахундова) А.А., увійшовши в довіру до С. Пашинського, та за підтримки Народних депутатів України Є. Соболєва та Т. Чорновол, домоглася свого призначення в травні 2014 року на посаду першого заступника Голови Державної виконавчої служби України, де вона займалась «кураторством» Державного підприємства «СЕТАМ». Після призначення Загребельська (Ахундова) А.А. через своїх довірених осіб вступила у змову з власниками «збанкрутілих» банків, а також особами, зацікавленими у придбанні заставного майна, і за грошову винагороду, на підставі фіктивних оцінок вартості активів, сприяла їх реалізації за заниженими цінами. Внаслідок корупційних дій під час реалізації банківського майна через ДП «СЕТАМ», Загребельська (Ахундова) А.А. була звільнена з посади за ініціативою керівництва Міністерства юстиції України.

29.06.2015 року, знову ж завдяки С. Пашинському, який за «квотою «Народного фронту», пролобіював її призначення на посаду Державного уповноваженого Антимонопольного комітету України, Загребельська А.А. розпочала адміністративну справу проти нібито «антимонопольних» дій ДП «СЕТАМ», активним захисником діяльності та повноважень якого була, працюючи в Державній виконавчій службі України. Вказані дії обумовлені тим, що Загребельська А.А., розуміючи механізм використання можливостей ДП «СЕТАМ» в корупційних цілях, намагалася з використанням свого службового становища впливати на результати торгів з метою налагодження комплексної системи по отриманню «відкатів» від реалізації залогового майна.

Як наслідок, Загребельська А.А. є активним противником реформування Антимонопольного комітету України згідно європейських стандартів, оскільки воно максимально нівелює корупційну складову діяльності вказаного державного органу. Крім того, згідно запланованої реформи, повинно залишитись 7 територіальних відділень АМКУ в регіонах замість існуючих 24. У зв’язку з чим, багато її посіпак, які сплачують Загребельській А.А. щомісячні хабарі втратять свою роботу.

В свою чергу, чоловік Загребельської А.А. фактично виступав посередником між нею та представниками бізнес-еліт від політичних сил «Відродження», «Воля народу», «Опозиційний блок» при вирішенні питань в АМКУ.

Окрему увагу слід звернути на те, що статки і витрати Загребельської А.А. явно виходять за її офіційні доходи. У зв’язку з чим, працівниками НАПК на неї було складено протокол про вчинення корупційного діяння, за результатами розгляду якого судом Загребельську А.А. визнано винною.

При цьому, слід звернути увагу, що після звільнення Загребельської А.А. з посади, «псевдоактивісти», ініційовані нею і її впливовими покровителями, скандують гасла в підтримку зазначеної особи як борця із корупційною системою. Однак, насправді це все фальш, оскільки нарешті в системі Антимонопольного комітету України за підтримки Президента почали позбавлятися справжніх корупціонерів.