Сімейний підряд – хто рветься до влади  в Кагарлицьку ОТГ
25.10.2020 10:29

В під’їзді не працює ліфт, немає освітлення на вулиці, не вистачило місця вашій дитині у садочку, погано з опаленням? Не варто з цього приводу скаржитися до Верховної ради чи до Президента. Це не допоможе. За те, щоб у вашому селі чи містечку все працювало як годинник, - відповідає місцева влада. Це вона має знати, де на все це взяти гроші. Якщо звісно їх не краде. Вже за лічені дні ви маєте шанс всіх їх поміняти чи обрати інших. Зазвичай місцеві вибори проходять без особливого ажіотажу. Важливішими українці вважають Президентські чи парламентські. Але не цього разу. Бо надто привабливі трофеї чекають переможців цих перегонів. Мільйонні бюджети, які з’явилися на місцях внаслідок реформи децентралізації.

То хто ж рветься до влади в Кагарлицьку ОТГ?

Ігор Будюк - претендує скласти конкуренцію діючому багаторічному меру-господарнику Олександру Панюті та отримати посаду голови Кагарлицької ОТГ.

Ігор Будюк

Ігор Будюк

30-ти річний кандидат з квітня цього року є головою Кагарлицької районної адміністрації, в ОТГ балотується від «Слуги народу». В минулому член партії «Батьківщина».

В його біографії вказано, що він розпочинав свою трудову діяльність в батьковому будівельному підприємстві «Успіх». До посади голови РДА жодного досвіду в політиці не мав.

Про політичну позицію

Батько Ігоря Будука - Сергій Будюк – яскравий зразок політичної проституції. Ці хлопці завжди намагалися пристосуватися там, де вигідно та помазано. Тимошенко при владі – вони там. «Народний фронт» в фаворі – побігли до них. Рейтинг Тимошенко зріс – Будюки вчергове змінили окрас. «Слуги» прийшл – і Будюки вже із «зеленими». На призедентських виборах старший Будюк активно агітував за «Зе», і сина туди прилаштував. Таким чином Будюк-менший і став головою Кагарлицької РДА.

Сергій Будюк

Сергій Будюк

Старшого Будюка лише з БЮТу двічі гнали. Востаннє навесні цього року Сергія Будюка виключили з лав партії «Батьківщина» та відкликали депутатський мандат обласного рівня через його профнепригодність та повну бездіяльність, пасивність в роботі Київської обласної ради. Зокрема, для округа, від якого він балотувався, за всі роки депутатства старший Будюк не зумів залучити на розвиток жодної гривні. Не зрозуміло, що він всі ці роки робив в обласній раді? Звісно, він має свою версію виключення з партії, але реальна ситуація саме така.

Нині, Будюки розклали яйця в 2 корзини. Менший пішов від «Слуг» на місцеві вибори на голову ОТГ. Старшому вдалося виклянчати місце в клоні «зелених» політсилі Коломойського «За майбутнє». Від «Замайбахів» Сергій Будюк ще раз хоче сходити до Київської облради та до Кагарлицької ОТГ.

Інтереси їхні більш як зрозумілі. Повернемося до історії «успіху»

Сергій Будюк на хвилі майдану, створивши собі імідж патріота, зумів кілька місяців побути головою Кагарлицької РДА. Будучи на посаді Сергій Будюк сам собі виділяє у власність земельну ділянку розміром 2 га. в селі Демівщина. З його «досягнень» в кріслі голови – постійне лобіювання свого будівельного бізнесу. Всі будівельні та ремонтні роботи, які були на той час в районі – були виконані виключно через його будівельні фірми. А це близько 5 мільйонів гривень з бюджету всього за кілька місяців. Уявіть якби він покерував довше! Половину з цих 5 млн. Будуюк просто вкрав на ремонтах дитячих садочків «Ромашка», «Теремок», ЗОШ №2 в м. Кагарлик та на ремонті десятків сільських шкіл та сільських районних садочків. Аудит відремонтованих закладів уже після проведення робіт тоді показав, що роботи проведені не на 5 млн, а в кращому разі на 2,5 млн грн. Старшому Будюку загрожувала кримінальна справа, але йому вдалося відкупитися та тихо піти з посади.

Як взагалі Будюк старший здобув стартовий капітал для будівельного бізнесу

Це тільки останні декілька років Сергій Будюк намагається створити собі імідж «законопослушного громадянина» та патріота. В 2008-2009 рр всі місцеві добре пам’ятають, як напару з Лощініним їздили до Києва, обпоювали людей клофеліном, привозили до покійного нотаріуса Мозгового і переформлювали майно ошуканих на себе. Колега по оборудці Лощінін за це відсидів 5 років за гратами. Будюк відкупився.

Чому зараз Будюки знову рвуться до влади?

Все просто. Їхній сімейний бізнес влаштований так, що їм постійно потрібні державні підряди, бюджетні кошти, інакше крах. Розвинути бізнес по-іншому, вийти на серйозний рівень за межі Кагарлика ну ніяк у них не виходить. Можливо, причина в освіченості? На сторінці старшого Будюка є пост, очевидно, вчительки з української мови, яка висміює, соромить, виправляє помилки чи не в кожному слові в агітаційному матеріалі Будюка, як кандидата, та закликає вчитися грамоті.

Як сім'я Будюків на вибори ходила

Як сім'я Будюків на вибори ходила

Як сім'я Будюків на вибори ходила

Як сім'я Будюків на вибори ходила

На тій же особистій сторінці ми бачимо перепалку-переписку Будюка старшого ще із кількома фб-підписниками. Які задають запитання про дрова, за які Будюки хизуються, що возять стареньким. Тоді як підписник викриває справжню ситуацію. Мовляв, дерева по всьому району Будюки масово зрізають для потреб свого будівельного бізнесу. Пиляють на доски, продають, а також роблять меблі на продаж. А всякі обрізки для передвиборчого піару дійсно кільком бабулькам завезли, - відмічає фб-підписник.

Як сім'я Будюків на вибори ходила

Як сім'я Будюків на вибори ходила

Як сім'я Будюків на вибори ходила

Ще такий важливий факт, інформація по якому також є на Фейсбуціі Будюка старшого та меншого. Виявляється народний обранець порушує трудове законодавство. Аби обійти податки - працівників на своєму підприємстві офіційно не оформлює, відповідно не сплачує зборів до місцевого бюджету. За даним фактом порушено кримінальне провадження.

Ігор Будюк - на посаді голови перейняв досвід батька по підрядах

Менший Будюк, будучи головою РДА, користуючись службовим становищем примушує діючого мера Олександра Панюту купувати будівельні матеріали для потреб району у будівельних магазинах сім’ї Будюків. А також реалізовує всі будівельні проекти районного рівня через свою фірму «Успіх».

Тому Будюкам дуже важливо залишитися при владі. Адже це їхнє ключове джерело доходу та існування сімейного бізнесу. Втрати яке ой як не хочуть.