Олександр Пікулик
14.12.2021 15:57

Найбільш яскраво це обіцяли зробити кандидати від партії “Батьківщина”. І навіть потім підписали Меморандум про недопустимість забудови. Все було добре, аж поки “батьківщинівці” не стали міськими депутатами.

До Ірпінської міської ради місцева “Батьківщина” провела Олександра Пікулика (забудовник приватного сектору та центральної історичної частини Ірпеня, забудовник ЖК “Центральний”, ЖК “Центральний 2”, ЖК “Центральний Premium” тощо), Андрія Страховського (колишній депутат від партії “Нові Обличчя” Володимира Карплюка, забудовник приватного сектору Ірпеня, збудував ЖК по вулиці Садовій, 6), Віолетту Дворнікову (колишня депутатка від партії “Нові Обличчя” Володимира Карплюка, дружина заступника мера Ірпеня Ігоря Дворнікова), Дениса Лавровського (помічник забудовника і екс-секретаря міськради від “Партії регіонів” Ігоря Борзило), Євгенію Ковтун (забудовниця приватного сектору, зокрема, ЖК по вулиці Лисенка, 10 – проти цього ЖК виступали місцеві мешканці) та Максима Макаренка (помічник забудовника Олександра Пікулика).

В принципі, годі було сподіватися, що ці яскраві забудовники будуть реально боротися із забудовою. Але виборці дали їм шанс. Та мета у забудовників була зовсім іншою. У раду вони балотувалися, щоб натиснути на мера Ірпеня Олександра Маркушина та отримати містобудівну документацію на подальшу забудову ласих шматків приватного сектору в центрі Ірпеня, й без того перевантаженого неймовірним трафіком.

Головним беніфіціаром даної афери став забудовник Олександр Пікулик, який за даними місцевих телеграм-каналів, купив у голови Київської обласної організації партії “Батьківщина” Костянтина Бондарєва Ірпінську міську організацію з метою висування своїх колег по забудові. Ціна питання немала – 200 000 доларів США. На виборчу кампанію Пікулик витратив ще стільки само. І в міській раді ці кошти мали “відбитися”. 

Але для тиску на мера Ірпеня Олександра Маркушина 6 депутатів замало. І тоді Олександр Пікулик вигадав створення міжфракційного депутатського об’єднання “Успішна громада”. Учасники “Успішної громади” навіть Меморандум підписали, у якому гучно обіцяли боротися із незаконними забудовами. До об’єднання увійшли депутати від партій “Батьківщина”, “Слуга народу”, “Європейська солідарність”, “Голос” та “Свобода”. Але тільки один Пікулик розумів реальну мету “Успішної громади” – це прямий шантаж Маркушина для отримання будівельних дозволів та  “містобудів”.

Для міцності “Успішної громади” Пікулик навіть неофіційно працевлаштував двох депутатів міськради від “Європейської солідарності” на серйозну доларову зарплату: Наталію Іздебську він призначив відповідальною за підкуп інших депутатів, а Тимура Нагалевського – за кампанії з “чорного піару”, в т.ч. й проти колег-депутатів з фракції “Європейська солідарність”.

Та за спинами депутатів з “Успішної громади” Пікулик вже через місяць після створення цього депутатського об’єднання отримав від мерії містобудівні умови на будівництво багатоповерхівки на розі Зої Алієвої та Демяна Попова (на місці знесеного під час війни з Росією приміщення військомату в центрі міста – якраз біля ЖК “Центральний”).

Паралельно Олександр Пікулик домовився з мером Бучі від партії “Слуга народу” Анатолієм Федоруком про забудову багатоповерхівками Бучанського міського стадіону. Щоб контролювати хитрого екс-регіонала Федорука, Пікулик працевлаштував радницею мера Бучі депутатку Ірпінської міськради від “Голосу” Михайлину Скорик-Шкарівську.

А трьох нещасних депутатів від партії “Свобода” Пікулик взагалі взяв на роботу з щомісячною оплатою в доларах і в конверті.

Коли колеги по “Успішній громаді” побачили реальні дії Пікулика, депутатське об’єднання успішно розвалилося. Та й у самій фракції “Батьківщини” з 6 депутатів залишилося лише 4. Майже всі фракції вже заявили про вихід з “Успішної громади”, а сам Пікулик на сесіях з’являється через раз – чи то в очі колегам соромно дивитися, чи зарплатню комусь заборгував – справжня причина невідома.

Щоб мстити депутатам, які відмовилися “протягувати” забудовницькі ініціативи Пікулика, він почав фінансувати телеканал “Погляд” Олексія Зіневича – давнього опонента Карплюка. Крім цього, Пікулик купив телеграм-канал “Это Ирпень, Гриша» та створив телеграм-канал «Ірпінь Офіційний”, де системно ображають та висміюють депутатів міськради, які послали Пікулика куди-подалі.

Олігарх місцевого масштабу Олександр Пікулик з “Батьківщини” через депутатку міськради від “ЄС” Наталію Іздебську намагається сколотити нову депутатську хоча б меншість. Ціна питання дуже серйозна, особливо, в перспективі, адже Пікулик викупив ділянки приватного сектору по вулиці Університетській, Попова, Соборній. І наразі міськрада категорично проти зміни цільового призначення цих ділянок для подальшої багатоповерхової забудови.

Олігархічні амбіції та мета забудовника Пікулика очевидні: взяти під контроль місцеве ЗМІ та депутатський корпус, що він робить через прямий підкуп і зарплати в конвертах депутатам, і таким чином продовжувати хаотичну забудову Ірпеня та Бучі.

Якщо з «Батьківщиною» все зрозуміло і їх мета очевидна, то як на поведінку деяких депутатів від “Свободи” (Андрій Ополінський, Валерій Степанюк, Роман Погорілий), «Європейської солідарності» (Наталія Іздебська, Тимур Нагалевський) та «Голосу» (Михайлина Скорик-Шкарівська, Сергій Руденко, Тамара Буренко і Тарас В’язовченко) відреагує їх вище партійне керівництво?

Адже, всім вже очевидно, що за фейковою публічною боротьбою проти забудови Ірпеня, стоїть цинічне лобіювання забудовника від «Батьківщини» Олександра Пікулика, який через підконтрольних йому депутатів тисне на міського голову Ірпеня, намагається вибиває собі дозволи на багатоповерхову забудову центральної частини міста, а через свої кишенькові ЗМІ і соціальні мережі обливає інформаційним брудом опонентів забудови та неконтрольованих йому депутатів міської ради.

Далі буде.