З березня триває Четверта світова війна. Гаряча, холодна чи гібридна — час покаже
31.07.2014 10:31

З березня триває Четверта світова війна. Гаряча, холодна чи гібридна — час покаже

У березні 2014 року почалася Четверта світова війна. Те, в якому руслі піде ця війна, великою мірою залежить від України, від П. Порошенка.

Четверта світова війна може бути «гаряча», «холодна» чи «гібридна» (суміш того й іншого плюс деякі нові елементи). Те, в якому руслі піде ця війна, великою мірою залежить від України, від П. Порошенка. Думаю, він це розуміє і робить все, щоб Четверта світова була «холодною». 

Якщо когось не влаштовує назва «Четверта світова війна», то нехай придумає іншу, але нагадаю, що Першу світову війну теж не відразу назвали «Першою світовою війною», а «Холодній війні», яка мала всі ознаки світової, так і не присвоїли порядковий номер «3» лише на тій підставі, що на ній не стріляли. Ніби стрілянина є єдиною і головною ознакою війни. В сучасному світі війна – це протистояння усіма наявними засобами. 

Сподіваюся, ніхто не тішить себе ілюзіями, що Четвертої світової війни (хтось її неправомірно називає «холодною», але очевидні ознаки «гарячої»), ще можна уникнути. Вона вже триває, адже є захоплені території, є бої, є герої , є вбиті, є санкції, і жодних ознак, що Путін капітулює немає. Він і увесь світ змушені будуть піти до кінця… до кінця Путіна, як останнього імператора Росії.

Якщо в результаті Першої світової війни на карті виникло 11 нових країн, в результаті Другої світової - скількись поновлено, а скількись виникло, то в результаті Третьої світової («Холодної») карта світу знов була суттєво змінена і виникло близько 20 держав, з яких деякі поновили свою державність. Результати аналогічні результатам Першої і Другої світових воєн. Тобто «холодна війна» - це не метафора, це реальна війна з реальним результатом.

Переконаний, що в результаті цієї Четвертої світової війни, як це вже бувало тричі протягом останніх 100 років, виникне близько 20 нових держав. Деякі держави-члени «антипутінської коаліції» (Україна, Польща, Литва, Молдова, Японія, Грузія, можливо, й інші) поновлять свої території; деякі виникнуть вперше чи майже вперше, бо важко вважати справжньою колишню державність Сполучених Штатів Волги і Уралу чи Терсько-Дагестанський уряд.

На мою думку, це буде остання світова війна на теренах Старого Світу, оскільки остання імперія в Старому Світі - різноінкарнована Російська Імперія - рухне. Зрештою, усі три попередні війни і Четверта нинішня - це війни проти імперій і спроб створити нові імперії.