Як Кличко «переплюнув» Черновецького за розміром свого апарата
08.07.2016 10:52

Як Кличко «переплюнув» Черновецького за розміром свого апарата

Ми сьогодні у місті отримали ситуацію, з якою так ревно Віталій Володимирович боровся за часів Черновецького. Давайте зараз порахуємо кількість замів Кличка! Раз на три місяці у нього з’являється новий, по якомусь новому питанню. Це означає, що система управління у столиці неправильна і не працює ефективно.

Тобто ніяких прогресивних змін не відбувається, лише роздувається бюрократичний апарат, який пожирає все більше бюджетних коштів. У кожного зама по секретарці та по окремій службі забезпечення. Він собі курує якийсь напрямок, але насправді це не напрямок, а лише кілька людей, а може – одна людина. Я запитую, навіщо потрібен куратор, наприклад, напрямку ЖКГ, якщо є ще й окремо директор департаменту ЖКГ Києва?! Потрібно негайно скасувати дублюючі посади, що не приносять коштів місту і лишень викачують з міської скарбниці значні кошти!

Це ж стосується і районних адміністрацій у містах. Вони взагалі випадають з загального контексту законодавства, а їх і далі все якось намагаються прилаштувати, вигадати для них якісь номінальні функції.

Але насправді це органи-рудименти. Вони ж не мають навіть власного бюджету – просто з загального фонду міста, як от у Києві, ділилося раніше на 10 районів. Я проти поновлення райрад у столиці – вони виконують дублюючі функції і не варті тих коштів, що витрачатимуться на їхнє утримання.