Чому ж укріплюється гривня?
28.04.2017 12:36

Чому ж укріплюється гривня?

Сьогодні мав цікавий досвід на радіо. Назву радіостанції подавати не буду, вони доволі поважні люди просто в них стався інформаційний збій, таке буває.

- Ведуча: "пане Віталію так от чого в нас так укріплюється гривня на валютному ринку? Нам тут один експерт (ПІБ експерта не називаю, бо насправді це колишній військовий журналіст і до економіки він не має ніякого відношення) сказав, що гривня укріплюється через те, що НБУ запустив друкарський верстат і друкує гроші.

Я вже трохи втомився від горе експертів - відразу ж хотів над ними посміятись - от ляпнуть би таке у ефірі центральної радіостанції - щось на зразок того "Так Гонтарева із США привезла друкарський верстат і з четверга НБУ почав друкувати долари, тому гривня зміцнюється". Але я себе стримав і починаю пояснювати, що наші аграрії перенесли більшу частину збуту свого урожаю 2016 року на перший та другий квартал 2017 року, бо вичікували зростання цін і вони в принципі не прогадали, що у металургів справи йдуть не так погано. Пані у прямому ефірі не заспокоюється, на цей раз вже розчарованим голосом.

- Ведуча: "пане Віталію, так що НБУ не вмикав верстат?".

І тут вибачте я вже не втримався і як то кажуть, Остапа понесло. Голосом Левітана Совінформбюро у кращих традиціях радянської лексики коментую. "Ні завдяки виваженій та правильній політиці НБУ, через те що він не так активно скуповує надлишки валюти ..... ". Ведуча здогадалась, що щось пішло не так і з ефіру телефоном мене прибрали.

Жарти жартами, а от що робити з експертним товариством? Може нам експертам спеціальні паспорти якісь отримати, чіпи повшивати, бо іноді ну таке чуєш, що охоче віриш, що так перед тобою експерт, але експерт, наприклад, із горілчаних напоїв.