Донбас – задушливий тягар для України
29.08.2017 17:11

Донбас – задушливий тягар для України

Ірина Луценко ініціювала законопроект, згідно з яким Росія буде визнана агресором на законодавчому рівні.

Якщо пані Луценко тільки сьогодні збагнула, що Росія являється агресором, це її справа і тих людей, які сьогодні тільки ще думають про те, чи є на сьогодні Росія агресором, чи ні.

Для більшості населення України це очевидний факт, як очевидний факт агресії РФ проти України для світової спільноти. Тому, чи винесе пані Луценко цей проект на розгляд ВР, чи прийме вона або відхилить цей проект — особисто для мене абсолютно немає ніякого значення.

Дії української влади на сьогоднішній день спрямовані на захист України, на захист її територіальної цілісності. І хоча ми вже втрачаємо потихеньку території України, як втратили Крим, будемо сподіватись, що колись повернемо. Але це не являється на сьогоднішній день проблемою для широкого обговорення.

Наразі державі потрібні збройні сили і нам треба робити все необхідне для того, щоб ми могли захищати свою державу, спираючись на ту допомогу, яку сьогодні надає Україні світ — як матеріальну, фінансову, так і технологічну. Немає у Європи, США, у світової спільноти іншого шляху, ніж надати допомогу Україні, навіть летальною зброєю. І вона буде надана.

Потрібні час і витримка. Час працює на Україну. Україна обов'язково буде володіти своєю територією, а РФ по сьогодні не знає, що робити з цим Донбасом. Проблема ось у чому: Росія хоче зруйнувати Донбас і повісити цю проблему на плечі українського народу. В цій ситуації треба дуже думати, як зробити краще для нашої держави, щоб зберегти територію і щоб тягар не задушив би Україну як таку.